ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεδριάζουν σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, οι πρυτάνεις των 24 ελληνικών πανεπιστημίων στην πόλη της Κέρκυρας, με “οικοδεσπότη” το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
“Ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική” χαρακτηρισε τη φιλοξενία της Συνόδου στην πόλη απο το πανεπιστήμιο ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου και προεδρεύων της Συνόδου, Ανδρέας Φλώρος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. “Το πανεπιστήμιο γίνεται μέτοχος στις εξελίξεις και αποδέκτης όλης της πληροφορίας που διακινείται σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση”, εξήγησε.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η επιλογή πραγματοποίησης της Συνόδου μεσα στον ιστό της πόλης, παρά την πολυπλοκότητα, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να “δεθούν” τα αποτελέσματα της Συνόδου και η παρουσία των διοικήσεων όλων των ελληνικών πανεπιστημίων με την τοπική κοινωνία.
Σημειώνεται ότι στο προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων συμμετέχουν επιπλέον του κ. Φλώρου και του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Παναγιώτης Καλδής, πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Τη σημασία της εξωστρέφειας των πανεπιστημίων σε μία εποχή διαρκών προκλήσεων και την επιρροή τους στην τοπική κοινωνία, υπογράμμισε νωρίτερα, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, περιφεριάρχης Ιονίων Νήσων, κατά το χαιρετισμό της στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου. “Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ειναι ένας πολύτιμος εταίρος, όχι μόνο για καθημερινά διμερή θέματα, αλλά και για την εξασφάλιση των συνθηκών που θα οδηγήσουν το νησί σε μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, κάτι που θα τονώσει την ανάπτυξη όλων των τομέων της τοπικής οικονομίας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.
“Είναι σημαντικός και άρρηκτος ο δεσμός της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης με το πανεπιστήμιο”, σημείωσε από τη μεριά της η Μερόπη Υδραίου, δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και τόνισε τη σημασία της φιλοξενίας της Συνόδου των Πρυτάνεων στην Κέρκυρα.
Επιπλέον, τις εργασίες της Συνόδου χαιρέτισε ο προεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Ιωάννης Κοντός, κάνοντας λόγο για ένα “μοναδικό γεγονός”, που τιμά τον τόπο των Κερκυραίων.
Βασικά σημεία των εργασιών της Συνόδου είναι η πορεία υλοποίησης του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ και οι προκλήσεις που έχουν ανακύψει από αυτήν, η υπογραφή του καταστατικού του Study in Greece, του επίσημου φορέα εξωστρέφειας της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης, η σχέση περιφερειακής συνοχής και ανώτατης εκπαιδευσης, καθώς επίσης και η διεύρυνση συνεργασιών των ελληνικών πανεπιστημίων με ιδρύματα χωρών της Μεσογείου και ειδικότερα της Κύπρου και της Αλβανίας, για θέματα αειφορίας.
Αύριο, Πέμπτη, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό ‘Αγγελο Συρίγο, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα και τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαιδευσης, Περικλή Μήτκα.
Διαβάστε επίσης
Συμβολαιογράφοι Αθήνας: Διαψεύδουν πως απειλούν με αποχή για τον ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναστάσιος Αλβανίας – Ευχές Χριστουγέννων: Η κορυφαία αυτή δεσποτική εορτή φωτίζει την καρδιά με γαλήνη
- ΟΗΕ: Οι ερευνητές ζητούν εξουσιοδότηση για να ξεκινήσουν το έργο τους επί του πεδίου στη Συρία
- Συρία-Τουρκία: Όλα τα όπλα της χώρας θα τεθούν υπό κρατικό έλεγχο, δήλωσε ο νέος ηγέτης της Συρίας
- Σερβία: Μεγάλη διαδήλωση των φοιτητών στο Βελιγράδι κατά της διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό