Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Κατηγορούμενη στην δίκη για την Σύμβαση 717: Υπέβαλε μήνυση για κακοδικία

Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)

Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)

Την ώρα που μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων για τη σύμβαση 717 – εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου, κατηγορούμενη από την ΕΡΓΟΣΕ υπέβαλε μήνυση, αγωγή κακοδικίας, αίτηση εξαίρεσης από την υπόθεση και πειθαρχική αναφορά σε βάρος της Ελληνίδας εντεταλμένης εισαγγελέως της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και της ανακρίτριας, που χειρίζονται την έρευνα.

Τις κατηγορεί ότι «εργαλειοποιούν, κατ΄ επανάληψη, το δίκαιο, παραβιάζοντας το
νόμο».

Σε ανακοίνωση του ο συνήγορος υπεράσπισης της Θρασύβουλος Θ. Κονταξής αναφέρει:

«Όσοι θεσμικοί φορείς εργαλειοποιούν, κατ΄ επανάληψη, το δίκαιο, παραβιάζοντας τον νόμο, θα διωχθούν με κάθε νόμιμο τρόπο μέχρι να «πατήσουν μαύρο χιόνι».
Σήμερα, η εντολίδα μας κ. Λ.Τ. υπέβαλε σε βάρος της Ευρωπαίας Εντεταλμένης Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας για τις εκκρεμείς Ευρωπαϊκές υποθέσεις, (οι οποίες χειρίζονται τη γνωστή Σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ, την οποία, μόλις προχθές το Δικαστήριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε για πολλοστή φορά ότι ήταν απόλυτα νόμιμη), Έγκληση/Μήνυση για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, Πειθαρχική Αναφορά, Αίτηση Εξαίρεσης και Αγωγή Κακοδικίας.
Δικαστική ανεξαρτησία δεν σημαίνει δικαστική αυθαιρεσία. Οι αθώοι νεκροί των Τεμπών δεν θα αποτελέσουν άλλοθι και εφαλτήριο για τη σκοπιμότητα κανενός.
ΑΘΗΝΑ 30 ΜΑΙΟΥ 2024
Δικηγορική Εταιρεία «ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ Θ. ΚΟΝΤΑΞΗΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»»

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΕΕ: Οι προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου ενόψει των ευρωεκλογών

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθεί η διάταξη για προσλήψεις με δελτίο παροχής στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ

Νέο ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Πάτμου