Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το τρένο του Προαστιακού που μπήκε στη γραμμή του Μετρό

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί για το νέο περιστατικό με τρένο του Προαστιακού που παραλίγο να μπει στο δίκτυο του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αριστείδης Κορρέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια της έρευνας μετά από δημοσιεύματα ότι ένας συρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή.

Ο μηχανοδηγός φέρεται να αντιλήφθηκε το λάθος και αφού δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με το σταθμάρχη, μείωσε ταχύτητα και μετά έκανε οπισθοπορεία για περίπου 300 μέτρα ώστε να βγει από τη σήραγγα.

Στο πλαίσιο της επείγουσας έρευνας θα αναζητηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως διατάραξη ασφάλειας μέσω σταθερής τροχιάς και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης επιβεβαίωσε ότι την περασμένη εβδομάδα συρμός του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

“Το γεγονός συνέβη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τερεζάκης.

Όπως επισήμανε, το περιστατικό έγινε 500 μέτρα πριν ξεκινήσει η σήραγγα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Hellenic Train για το περιστατικό, ανέφερε ότι “διερευνά τα αίτια του περιστατικού, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών.

Παράλληλα, το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

“Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: 

Παραλίγο νέα «Τέμπη»: Τρένο του Προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας – Τι λέει ο ΟΣΕ

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις των διασωστών του ΕΕΣ στα Τέμπη – Μελέτη από εθελοντή

Παύλος Μαρινάκης για Τέμπη: Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι δίπλα στους συγγενείς και θέλει δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις