Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Κάμαλα Χάρις – debate: Φορούσε σκουλαρίκια ή ακουστικά;

H Kάμαλα Χάρις στο debate, φορώντας τα περιβόητα σκουλαρίκια

Ήταν τα σκουλαρίκια της Κάμαλα Χάρις μυστικά ακουστικά που χρησιμοποιήθηκαν για να τις δίνουν οι συνεργάτες της πληροφορίες της σε πραγματικό χρόνο; Ο Τράμπ «χώρεσε» αμέσως τον ισχυρισμό στην αντιπολιτευτική του φαρέτρα, παρότι , δεν υπάρχει απόδειξη ότι αυτό είναι αλήθεια.

Το διαδίκτυο πήρε φωτιά, τις μέρες που ακολούθησαν το debate στις ΗΠΑ.

Κύκλοι προσκείμενοι στον συνυποψήφιό της για την Προεδρία, Ρεμπουπλικάνο Ντόναλτ Τράμπ φαίνεται πως υποοστηρίζουν αυτή την άποψη και διαρρέουν ότι δεν ήταν σκουλαρίκια αλλά μυστικά ακουστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Bild, ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει τον τύπο των ακουστικών:Λένε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο Γερμανού κατασκευαστή από το Μόναχο.

Η Bild είχε αναφερθεί πριν από τρία χρόνια στη γερμανική νεοφυή επιχείρηση για τα ασυνήθιστα ακουστικά: Η τεχνολογία αυτής της συσκευής είναι κρυμμένη σε ένα τεχνητό μαργαριτάρι, η συσκευή μοιάζει με κόσμημα. Τα «ακουστικά κοσμήματα» (περίπου 700 ευρώ) ζυγίζουν λιγότερο από 8 γραμμάρια το ένα, ο ήχος εκπέμπεται απευθείας στο αυτί και υποτίθεται ότι είναι εντελώς αθόρυβα για το γύρω περιβάλλον.

«Δεν γνωρίζουμε αν η κ. Harris φορούσε ένα από τα προϊόντα μας. Η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή και ενώ το προϊόν μας δεν αναπτύχθηκε ειδικά για χρήση σε προεδρικά ντιμπέιτ, είναι ωστόσο κατάλληλο για αυτό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Icebach Sound, Malte Iversen, στο Just the News την Τετάρτη.

Ο ίδιος αντιμετώπισε το ξαφνικό μεγάλο ενδιαφέρον με χιούμορ: «Για λόγους ίσων ευκαιριών, δουλεύουμε πυρετωδώς πάνω σε μια ανδρική έκδοση και θα την προσφέρουμε στον κ. Τραμπ για αγορά στο εγγύς μέλλον. Καθώς ο χρυσός δεν εναρμονίζεται καλά με το πορτοκαλί, θα είναι πιθανότατα σε ασημί χρώμα».

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα σκουλαρίκια φαίνεται να προέρχονται από την Tiffany & Co. και ονομάζονται «Double Pearl Hinged Earrings in Sterling Silver». Κοστίζουν 800 δολάρια και σίγουρα δεν περιέουν ηλεκτρονικές συσκευές.

Η ..πέτρα του σκανδάλου: Tα σκουλαρίκια της εταιρείας Tiffany & Co

Να σημειωθεί ακόμα, ότι η Χάρις έχει φορέσει τα ίδια σκουλαρίκια σε προηγούμενες εκδηλώσεις και αρκετοί άνθρωποι τα έχουν αναγνωρίσει ως σκουλαρίκια South Sea Pearl 18 καρατίων από την Tiffany.

Ο ισχυρισμός διοχετεύτηκε στο διαδίκτυο μέσω X,  όταν κάποιος χρήστης δημοσίευσε  μια φωτογραφία της Χάρις δίπλα-δίπλα και ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός άρθρου του Tom’s Guide σχετικά με τα σκουλαρίκια ήχου Nova H1, τα οποία διαθέτουν ασύρματα ακουστικά ενσωματωμένα σε μαργαριταρένια σκουλαρίκια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των προγραμματιστών τους – η ανάρτηση είχε προβληθεί σχεδόν 4 εκατομμύρια φορές από το βράδυ της Τετάρτης.

Στην συνέχεια, ο ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, έκανε retweet ένα άρθρο στο οποίο η Icebach Sound Solutions, η εταιρεία ανάπτυξης των σκουλαρικιών ήχου, δήλωσε ότι η ομοιότητα μεταξύ των σκουλαρικιών ήχου και των σκουλαρικιών της Χάρις «είναι εντυπωσιακή», συνοδεύοντας την αναδημοσίευση με το emoji των ματιών, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκφράσει ίντριγκα ή σκεπτικισμό, ενώ αρκετοί άλλοι εξέχοντες λογαριασμοί διαδίδουν επίσης αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τα σκουλαρίκια.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν – Απαιτεί επείγουσα πολιτική απάντηση για την κρίση στο ρεύμα

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Γεφυρώνονται οι διαφωνίες, έρχεται η πολυπόθητη διασύνδεση – Το σημείο κλειδί που άλλαξε το σκηνικό

Δολοφονήθηκε η διευθύντρια της μεγαλύτερης φυλακής του Ισημερινού