Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ιταλία: Ο αρχηγός των οπαδών της Ίντερ μαχαίρωσε μέχρι θανάτου κληρονόμο της μαφίας της Καλαβρίας – Άγρια επεισόδια μεταξύ οπαδών και νεοφασιστών

Άγρια επεισόδια με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα σημειώθηκαν στη via Nino Besozzi στη πόλη Cernusco sul Naviglio, ανατολικά του Μιλάνου, με τον 49χρονο αρχηγό των οπαδών της ομάδας της Ίντερ, Andrea Beretta, να μαχαιρώνει μέχρι θανάτου τον 36χρονο Antonio Bellocco, κληρονόμο της φατρίας Ροζάρνο της μαφίας της Καλαβρίας.

Μάλιστα, στα ίδια επεισόδια τραυματίστηκε και ο 49χρονος ηγέτης των οπαδών της Ίντερ, από πυροβολισμό στο πόδι.

H συμπλοκή έγινε έξω από αίθουσα πυγμαχίας -στέκι των οπαδών της Inter, αλλά και των νεοφασιστών της Casa Pound. Στην ενέδρα ο 36χρονος Antonio Bellocco, πέθανε ακαριαία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Bellocco φέρεται να ήταν αυτός που ξεκίνησε την επίθεση, πυροβολώντας κατά του Beretta, ο οποίος, αφού τραυματίστηκε, του επιτέθηκε με δύο μαχαιριές στον λαιμό.

Η φονική συμπλοκή έγινε το μεσημέρι. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους Καραμπινιέρι, ενώ στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις του αρχηγείου της αστυνομίας και της μονάδας πληροφοριών.

Ο Antonio Bellocco είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για οργανωμένο έγκλημα. Ήταν ανιψιός του ιστορικού αφεντικού της φατρίας Ροζάρνο, που έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό στη βόρεια Ιταλία. Ο πατέρας του, Τζούλιο Μπελόκο, πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διευκρινιστούν τα κίνητρα ενώ διευκρινίζεται ήδη ότι ο καυγάς δεν σχετίζεται με ποδοσφαιρικά ζητήματα, παρά την εμπλοκή οπαδών της Ίντερ.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η δολοφονία του Bellocco απειλεί να πυροδοτήσει έκρηξη βίας μεταξύ στοιχείων του οργανωμένου εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η μάχη για τα χαρτοφυλάκια των Επιτρόπων και η «μοιρασιά» της Φον ντερ Λάιεν

Λαβρόφ προς ΗΠΑ: Μην αστειεύεστε με τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας

Λονδίνο: Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών