ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Ισπανία το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από το γενικό μπλακάουτ που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου.
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα εφαρμοστεί στις περιοχές που θα το ζητήσουν. Μέχρι στιγμής, οι περιφέρειες της Μαδρίτης, της Ανδαλουσίας και της Εξτρεμαδούρα έχουν ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να αναλάβει τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης καθώς και άλλες λειτουργίες.
Κάτοικοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι, έπειτα από οκτώ ώρες, έχει πλέον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες συνοικίες της κεντρικής Μαδρίτης.
Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου REE, έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα στο 20% της ηπειρωτικής Ισπανίας. «Αποκαταστάθηκε πάνω από το 1/5 της ζήτησης, με 5.508 MW προερχόμενα από την αυτόνομη παραγωγή και τη διασύνδεση με τη Γαλλία. Η ηλεκτροδότηση σταδιακά αποκαθίσταται σε όλες τις ζώνες», ανέφερε η REE.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Blackout σε Ισπανία και Πορτογαλία: Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
Ισπανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές στο βόρειο, νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει μέχρι τις 8 Μαΐου για ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός
- Ιανός: Ένταση με διαδηλωτές σε εκδήλωση με θέμα την «πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών»
- Wall Street: Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P 500 – Επιφυλακτικότητα ενόψει των αποτελεσμάτων των «Big Tech»
- Πετρέλαιο: Απώλειες 1,5% για τις τιμές μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις ΗΠΑ-Κίνας
