Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ισπανία: Μειώνονται τα νέα κρούσματα, αυξάνονται οι νεκροί ανά 24ωρο

Ελπίδες προκαλεί στην Ισπανία η μείωση που παρατηρείται στα νέα κρούσματα που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση, ωστόσο υψηλά διατηρούν τις ανησυχίες οι αυξημένοι θάνατοι του τελευταίου 24ωρου

Ειδικότερα, τα νέα κρούσματα του ιού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν 3.968, ενώ οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους έφτασαν τους 430.

Οι αριθμοί αυτοί μαρτυρούν νέα μείωση στα ημερήσια κρούσματα που κατάγραψε η Ισπανία, με ταυτόχρονη, όμως, αύξηση στον αριθμό των νεκρών.

Τα νέα κρούσματα (από τα χθεσινά 4.266) έφεραν τον συνολικό αριθμό στα 204.178, με αύξηση 2% σε σύγκριση με χθες. Η πτώση κρίνεται σημαντική για τη χώρα, η οποία συνήθως έβλεπε αυξήσεις τις Τρίτες, λόγω της καθυστέρησης που παρουσιαζόταν στις καταγραφές λόγω Σαββατοκύριακου.

Σε ό,τι αφορά στους θανάτους, με τους 430 νέους (από τους χθεσινούς 399), ο συνολικός αριθμός ανέρχεται, πλέον, σε 21.282.

Σημειώνεται πως η χώρα έχει κηρύξει lockdown από τις 14 Μαρτίου, το οποίο αναμένεται να παραταθεί επίσημα μέχρι τις 9 Μαΐου, με ορισμένες, ωστόσο, εξαιρέσεις.