• Κοινωνία

    Ισπανία: Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά στο Τολέδο

    • NewsRoom


    Περισσότερα από 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη στην επαρχία του Τολέδου, στην κεντρική Ισπανία, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ περίπου 1.500 κάτοικοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις λόγω του πυκνού καπνού.

    Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην κοινότητα Λα Εστρέλα ύστερα από σύγκρουση δύο οχημάτων.

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή στρατιωτών και εθελοντών, δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν εναέρια μέσα, ενώ το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται προς την Εστρεμαδούρα.

    Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (AEMET) προειδοποίησε πως το τέταρτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού αναμένεται την Παρασκευή και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα.

    Τον Ιούλιο, οι ισπανικές αρχές κατέγραψαν 771 θανάτους που σχετίζονται με την αφόρητη ζέστη, 85 περισσότερους από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εξάλλου, ο περασμένος χειμώνας ήταν ο θερμότερος στη χώρα από το 1961, σχεδόν δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό της πυγμαχίας γυναικών οι δυο intersex αθλήτριες

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Καπράλος πρότεινε στον Τεντόγλου να είναι σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης

    Βρούτσης: «Το Σπίτι της Γυμναστικής θα έχει το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια»



    ΣΧΟΛΙΑ