Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

seismos - σεισμός

Σεισμός  μεγέθους 6,1 βαθμών έπληξε την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με νεότερη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε σε βάθος 9 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας, η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε 10:46 με επίκεντρο την περιοχή Κάλε της επαρχίας Μαλάτια, στη νοτιοανατολική Τουρκία,

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,07 χλμ.. Η δόνηση έγινε αισθητή και στους γειτονικούς νομούς και κυρίως στο Έλαζιγ και το Ντιγιαρμπακίρ.

Ο νομάρχης του Έλαζιγ, ο Νουμάν Χατίπογλου, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κλήσεις από πολίτες για βοήθεια. Το ίδιο δήλωσε και ο δήμαρχος της Μαλάτια, ο Σαμί Ερ.

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 Ρίχτερ και 7,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Πρώτες εκτιμήσεις Τούρκων σεισμολόγων κάνουν λόγο για νέο ανεξάρτητο σεισμό και όχι μετασεισμό της δόνησης της 6ης Φεβρουαρίου.

Είναι μετασεισμός των μεγάλων σεισμών του Φεβρουαρίου του 2023

Σε σχέση με την εν λόγω δόνηση, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,0 στην Τουρκία, στην περιοχή που το Φεβρουάριο του 2023 επλήγη από δύο μεγάλους σεισμούς 7,7 και 7,6. Ο σημερινός είναι μετασεισμός εκείνων».

Διαβάστε επίσης

Αμερικανικές εκλογές: Με ρεκόρ προσέλευσης άνοιξαν οι κάλπες στη Τζόρτζια – Την πολιτεία επαναδιεκδικεί ο Τράμπ