• Κοινωνία

    Εισαγγελέας για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: Ξανά ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν

    Ο καθ' ομολογία δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται από αστυνομικούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για την δίκη της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, τον περασμένο Μάιο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, Τρίτη 12 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

    Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγείται από αστυνομικούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για την δίκη της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, τον περασμένο Μάιο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, Τρίτη 12 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ


    Την ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν και επιπλέον βαριά ποινή για τη δολοφονία της σκυλίτσας τους «έδειξε» σήμερα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

    Χωρίς την παρουσία του συζυγοκτόνου στο δικαστήριο (παραιτήθηκε της έφεσης μετά την έναρξη της δίκης), ο εισαγγελέας πρότεινε στους δικαστές να τον καταδικάσουν, όπως πρωτοδίκως.

    Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του τον κατηγορούμενο πιλότο, σκιαγραφώντας ένα θέατρο που συνέχισε να παίζει και σε αυτό το δικαστήριο.

    «Σταχυολογώντας τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ανάμεσα στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια δίκη να πω ότι η παραίτησή του προκαλεί έκπληξη», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

    «Είναι στο στοιχείο της επιβίωσης. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει. Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε αρχίσει η δίκη.

    Αν θυμάστε, δήλωσε παραίτηση με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανέφερε η κ. Ηγουμενάκη ότι της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

    Για τον εισαγγελέα, «ο χειριστικός» κατηγορούμενος πίστευε ότι «είναι Θεός», χρησιμοποιώντας το ίδιο του το παιδί για να στήσει το τέλειο έγκλημα.

    Όπως είπε στην αγόρευσή του:

    «Δεν δίστασε να βάλει το μωρό διπλα στη νεκρή μητέρα του, δεν δίστασε να το πάρει στην κηδεία της, δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από τη μητέρα της για το φέρετρο! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισισμού, τότε ποιο είναι; Τιμώρησε την Καρολάιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!».

    Για τη δολοφονία της σκυλίτσας και το σκηνικό της ληστείας, ο εισαγγελέας είπε:

    «Ο κατηγορούμενος νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους.

    Πιθανολογώ ότι η κάμερα στο σπίτι ίσως υπήρχε για να παρακολουθεί τη σύζυγό του.

    Η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο.

    Της έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος, το κορίτσι 15-16 ετών τότε θαμπώθηκε».

    Αύριο το πρωί το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα ανακοινώσει την απόφασή του.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ζητά να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, μέσω του δικηγόρου του

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η πρώτη φωτογραφία της 2,5 ετών Λυδίας, 2 χρόνια μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

    Δίκη Folli Follie: «Ένοχος για το… καλό της εταιρείας» θα δηλώσει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος



    ΣΧΟΛΙΑ