• Κοινωνία

    Ηράκλειο: Σε κατάσταση συναγερμού για κίνδυνο πυρκαγιάς-Ποιες περιοχές έχουν ορισθεί ως ευπαθείς

    • NewsRoom
    Meteo: Ποιες περιοχές απειλούνται από τον κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα - 7 «κόκκινες» ζώνες


    Σε κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 5, δηλαδή σε κατάσταση συναγερμού, βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, Κυριακή 11-8-2024.

    Στην ενημέρωση αυτή προχώρησε και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, με βάση τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισημαίνεται, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα.

    Υπενθυμίζεται μάλιστα προς όλους η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικές εκτάσεις ή άλλο, η απαγόρευση καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, αλλά και απαγόρευση εκτέλεσης θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κ.ά.), όπως και η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η χρήση των «Sky Lanterns» αερομεταφερόμενων ιπτάμενων φαναριών ή αερόστατων), η χρήση ειδών πυροτεχνίας. Επίσης υπενθυμίζεται η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στα δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης, όπως έχουν ορισθεί με σχετικές αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών.

    Αυτές έχουν ως εξής:

    Για την Π.Ε. Λασιθίου οι περιοχές Αζιλακόδασος, Βαθύ, Καλό Χωριό – Μεσελέροι, Κυπαρισσόδασος Κριτσάς και Δάσος Κρούστα του Δήμου Αγίου Νικολάου, η Θρυπτή και το Σελάκανο του Δήμου Ιεράπετρας και το Βάι του Δήμου Σητείας.

    Για την Π.Ε. Ηρακλείου οι περιοχές Σύμη του Δήμου Βιάννου, η περιοχή Ρούβα-Ζαρού του Δήμου Γόρτυνας και του Δήμου Φαιστού, όπως και η περιοχή Κουδουμάς του Δήμου Γόρτυνας. Επίσης η περιοχή Κέρη του Δήμου Μαλεβιζίου και το Φουρνί, ο Γιούχτας και ο Επανωσήφης του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Ασπρόπυργος: Nεκρό τρίχρονο αγοράκι – Το καταπλάκωσε γκαραζόπορτα

    Λειψυδρία: Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων επτά νησιά της χώρας για εύρεση λύσεων

    Σέρρες: Σε εξέλιξη η φωτιά στο Χιονοχώρι – Χωρίς ενεργό μέτωπο στο Δαφνούδι



    ΣΧΟΛΙΑ