Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Υπουργείο Υγείας: Ζητά υγειονομικούς ελέγχους στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Tην ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ζητά το υπουργείο Υγείας.

Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι, αποχωρητήρια κ.λ.π) των σχολείων, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σύμφωνα με την σχετική διάταξη.

Ειδικότερα, εφιστάται η προσοχή στα παρακάτω:

– Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής με έμφαση στη συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, τοποθέτηση αντλίας παροχής αλκοολούχου διαλύματος στα σημεία πλύσης των χεριών.

– Μέριμνα για την σχετική εκπαίδευση του βοηθητικού προσωπικού και των εργαζομένων σε χώρους σίτισης, αναφορικά με τα μέσα ατομικής προστασίας και την ορθή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής.

– Επισταμένη καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών και χώρων στις αίθουσες διδασκαλίας, στους χώρους σίτισης, στα αποχωρητήρια κ.λ.π.

– Τακτικός και επαρκής αερισμός των χώρων και κυρίως των αιθουσών διδασκαλίας λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων.

– Εξασφάλιση υγιεινής των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και απολύμανση των εγκαταστάσεων των αποχωρητηρίων.

Διαβάστε επίσης:

Johnson & Johnson: Αυξάνει στα $9 δισ. το ποσό διακανονισμού για αγωγές κατά του ύποπτου ταλκ

Ψηφιακή κάρτα για 1,5 εκατ. εργαζόμενους το φθινόπωρο – Αύξηση αποδοχών από υπερωρίες

Κωστής Χατζηδάκης: Οι 6 παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα και μείωση του κόστους συναλλαγών