ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γεωργία Τσατάνη είχε τιμωρηθεί με στέρηση μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του εκλιπόντος επιχειρηματία. Η συνταξιούχος εισαγγελέας Εφετών ζητούσε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει τη δευτεροβάθμια πειθαρχική της τιμωρία, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και η ελληνική νομοθεσία.
Ωστόσο, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσης κρίνοντας ότι αρμόδιο είναι το δικαστήριο του Λουξεμβούργου (Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Σύμφωνα με το σκεπτικό της υπ αριθμόν 1893/2023 απόφασης, τα πειθαρχικά συμβούλια αποτελούν «δικαστήρια» κατά την έννοια των άρθρων 6 ΕΣΔΑ, 47 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και 14 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ), ενώ κατά τα άρθρα 91 § 4 του Συντάγματος και 105 § 6 του νόμου 1756/1988 οι αποφάσεις τους δεν υπόκεινται σε αίτηση ακυρώσεως» ενώπιον του ΣτΕ.
Η κα Τσατάνη είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά για την αφαίρεση της δικογραφίας της Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, την οποία ερεύνησε η ίδια και τελικώς αρχειοθέτησε.
Διαβάστε επίσης:
Παπαθανάσης: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι
Ελληνικό Κτηματολόγιο: Αυτά είναι τα νέα υποκαταστήματα που ξεκινούν τη λειτουργία τους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμαζόνιος: Συμβολική επίσκεψη Μπάιντεν – Έντεκα δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή
- Χοληστερίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μειώσετε τους κινδύνους
- Τουρκία: Αρνήθηκε τη χρήση του εναέριου χώρου της στο αεροσκάφος του προέδρου του Ισραήλ
- Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής»