• Κοινωνία

    Υποκλοπές: Αιφνιδιαστικός έλεγχος στην ΕΥΠ από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Άρειος Πάγος

    Άρειος Πάγος


    Αιφνιδιαστικό έλεγχο στην ΕΥΠ έκανε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που διερευνά τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

    Συνοδεία 2 ειδικών πραγματογνωμόνων ο Αχιλλέας Ζήσης ερεύνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχεία της ΕΥΠ, αναζητώντας πόσοι από τους 92  που έλαβαν το “κατασκοπευτικό” sms για να εγκατασταθέι το παράνομο λογισμικού pretador στο κινητό τηλέφωνο τους, παρακολουθούνταν ταυτόχρονα νόμιμα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

    Άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν τα ευρήματα της εφόδου έβγαλαν «λαβράκι» για την πρόοδο της εισαγγελικής έρευνας.
     Νομικοί κύκλοι έλεγαν πως αν διαπιστώθηκε ότι όλοι ή οι περισσότεροι από τη λίστα Pretador, βρίσκονται και στις λίστες των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ,  τότε η έρευνα παίρνει άλλη διάσταση.
    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πήγε ο ίδιος στην ΕΥΠ για τον έλεγχο καθώς,.πριν αναλάβει εκείνος την προκαταρκτική εξέταση, είχε αποτύχει κάθε προσπάθεια να δοθούν τα σχετικά στοιχεία μέσω της ΑΔΑΕ αλλά και  του τριμελούς οργάνου που προβλέπεται από το νόμο 5002 του 2022.
    Σύμφωνα με πληροφορίες,  η έρευνα του κ. Ζήση  οδέυει προς την ολοκλήρωση της με δεκάδες μάρτυρες να έχουν καταθέσει μέχρι τώρα ενώ φέρονται να έχουν απαντηθεί και τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε ΗΠΑ και άλλες χώρες.
    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ