Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

ΗΠΑ: Στη μέγιστη «κατηγορία 5» ο κυκλώνας Μίλτον που απειλεί τη Φλόριντα

Η πορεία του κυκλώνα Μίλτον

Ο κυκλώνας Μίλτον, που χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνος» και κατατάχθηκε πλέον στη μέγιστη κατηγορία, αναμένεται να περάσει σήμερα σε κοντινή απόσταση από τη χερσόνησο Γιουκατάν, στο Μεξικό, πριν από την άφιξή του έως την Τετάρτη στη Φλόριντα, που επλήγη από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) αναβάθμισε σήμερα τον Μίλτον στη μέγιστη βαθμίδα, στην κατηγορία 5. «Γρήγορα ενισχύθηκε», περνώντας μέσα σε λίγες ώρες από την κατηγορία 3 στον μέγιστο βαθμό της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

Σύμφωνα με το NHC, ο Μίλτον συνοδεύεται από ανέμους που θα μπορούσαν να φθάσουν έως τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να πλήξουν τη Γιουκατάν σήμερα και αύριο προτού τα ακραία καιρικά φαινόμενα φθάσουν στη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, «από την Τρίτη το βράδυ ή την Τετάρτη», μέσω του Κόλπου του Μεξικού.

Ο Μίλτον προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε αυτήν την αμερικανική πολιτεία, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το φονικό πέρασμα του Ελίν.

«Εάν έχετε τα μέσα να το κάνετε (…) φύγετε σήμερα», απηύθυναν έκκληση σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρχές της Φλόριντας, απευθυνόμενες κυρίως στους πολίτες της περιοχής της Τάμπας (περίπου 3 εκατομμύρια κάτοικοι) στον Κόλπο του Μεξικού.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις διευκρίνισε πως ο Μίλτον θα παραμείνει κυκλώνας καθ’ όλο το διάστημα που θα διασχίσει τη Φλόριντα, από το δυτικό στο ανατολικό τμήμα της.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ν. Δένδιας: Η πρωτοβουλία ADRION υπόδειγμα επιτυχούς περιφερειακής συνεργασίας

Επιθέσεις από Χεζμπολάχ και Υεμένη κατά του Ισραήλ στην επέτειο της 7ης Οκτωβρίου – Με μαζικό βομβαρδισμό απάντησε το Τελ Αβίβ

Χ. Δούκας: Σήμα ενότητας στους «ηττημένους» απέναντι στον Ν. Ανδρουλάκη