Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΗΠΑ: Πάνω από 2.200 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Απογοητευμένοι οι Αμερικανοί με την ηγεσία

Κύπρος

Δυστυχώς, ανέβηκε και πάλι ο ημερήσιος τραγικός απολογισμός των θυμάτων το τελευταίο 24ωρο

Με 2.207 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ μπήκε ξανά σε ανοδική τροχιά χθες, Τρίτη, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών ανά 24ωρο είχε μειωθεί περί τους 1.300 την Κυριακή και προχθές, Δευτέρα, στη μακάβρια αριθμητική προστέθηκαν άλλοι 2.207 ασθενείς, που υπέκυψαν ως χθες, Τρίτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας) από την προηγουμένη την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια αυξήθηκε έτσι σε 58.351, έχοντας ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους τις δύο δεκαετίες του πολέμου του Βιετνάμ (58.220).

Νωρίτερα χθες, Τρίτη, εξάλλου, στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε άλλο ένα όριο με βαρύ συμβολισμό, αυτό του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό. Πρόκειται για το ένα τρίτο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, σύμφωνα πάντοτε με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο Τραμπ έχει χάσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών

Την ίδια ώρα, απογοητευμένοι εμφανίζονται πλέον οι Αμερικανοί, σε ό,τι αφορά στους πολιτικούς χειρισμούς της πανδημίας, δείχνοντας να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ηγεσία.

Ειδικότερα, οι Αμερικανοί εμφανίζονται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε όσα λέει ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την πανδημία, καθώς σχεδόν όλοι απορρίπτουν τη δήλωσή του ότι ο ιός μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενέσεις λευκαντικού ή άλλων απολυμαντικών στους ανθρώπους που έχουν νοσήσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Απριλίου και διαπιστώθηκε πως λιγότεροι από τους μισούς ενήλικους στις ΗΠΑ (47%) δηλώνουν ότι είναι «πολύ πιθανό» ή «κάπως πιθανό» να ακολουθήσουν τις συστάσεις του προέδρου Τραμπ για τον ιό.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό που δήλωνε ότι θα ακολουθούσε τις συμβουλές του Τραμπ σε έρευνα που έγινε στο τέλος Μαρτίου.

Οι Αμερικανοί δήλωσαν σε ποσοστό 98% ότι δε θα προσπαθήσουν να εμβολιαστούν με λευκαντικό ή κάποιο άλλο απολυμαντικό αν μολυνθούν από τον ιό. Μεταξύ αυτών, ποσοστό 98% των Δημοκρατικών και 98% των Ρεπουμπλικάνων.