Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

ΗΠΑ: Γνώριμος του FBI ήταν ο μακελάρης έφηβος της Τζόρτζια – Γιατί τον είχαν ανακρίνει οι αρχές

Ο 14χρονος μαθητής που πλέον ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της στυγερής δολοφονίας δύο μαθητών και δύο δασκάλων στο Λύκειο Apalachee, στη Τζόρτζια, είχε βρεθεί από πέρυσι στο στόχαστρο των αρχών.

Ο Colt ανακρίθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου πέρυσι σχετικά με «διάφορες ανώνυμες πληροφορίες για διαδικτυακές απειλές για τη διάπραξη πυροβολισμών σε σχολείο σε άγνωστη τοποθεσία και ώρα», σύμφωνα με το FBI Ατλάντας και το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τζάκσον.

Οι διαδικτυακές απειλές περιελάμβαναν φωτογραφίες με όπλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το CNN, o πατέρας του 14χρονου, «δήλωσε ότι είχε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, αλλά το άτομο δεν είχε πρόσβαση χωρίς επίβλεψη σε αυτά», Ο ίδιος ο 14χρονος « αρνήθηκε ότι έκανε τις απειλές στο διαδίκτυο. Η κομητεία Τζάκσον ειδοποίησε τα τοπικά σχολεία για συνεχή παρακολούθηση του θέματος.
«Εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχε πιθανή αιτία σύλληψης ή λήψης πρόσθετων μέτρων επιβολής του νόμου σε τοπικό, πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίπεδο», ανέφερε η δήλωση.

Θα δικαστεί ως ενήλικας

«Ο δράστης συνελήφθη», ανέφερε ο Κρις Χόσι, διευθυντής του γραφείου έρευνας στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. «Πρόκειται για μαθητή 14 ετών, που φοιτούσε στο λύκειο αυτό», διευκρίνισε.

Ο έφηβος θα αντιμετωπίσει «δίωξη για φόνο» και «θα δικαστεί ως ενήλικος», πρόσθεσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στο λύκειο Απαλάτσι, στην πόλη Γουάιντερ, κάπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Ατλάντα. Διέπραξε την επίθεση με τουφέκι εφόδου «τύπου AR» , σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο έφηβος είχε συγκεκριμένο στόχο.

«Συνειδητοποίησε αμέσως ότι εάν δεν παραδινόταν» θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό της ασφάλειας του λυκείου, ο νεαρός «συνειδητοποίησε αμέσως ότι εάν δεν παραδινόταν» θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά του, είπε ο Τζαντ Σμιθ, ο τοπικός σερίφης. «Έπεσε στο έδαφος κι ο αστυνομικός τον συνέλαβε».

Η σφαγή προστίθεται στην ατελείωτη σειρά παρόμοιων τραγωδιών που καταγράφονται για δεκαετίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, φαινόμενο που όμοιό του δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος του πλανήτη.

Σημειωνεται πως η Τζόρτζια, όπου διαπράχθηκε η σφαγή, συγκαταλέγεται στις πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα τον Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο Bayesian: Από «ξηρό πνιγμό» ο θάνατος των 4 επιβατών

Έφοδος της ΑΑΔΕ για πειραγμένες ταμειακές, παράνομα λογισμικά και POS

ΠΟΥ: Ανησυχία για την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων και θανάτων χολέρας παγκοσμίως το 2023