Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Τηλεφωνικό κέντρο για τους πολίτες

Αθήνα - Κέντρο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κλειστός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 διεξάγεται ο 10ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας.

Η Τροχαία Αθηνών ανακοίνωσε τα κυκλοφοριακά μέτρα, που θα ισχύουν την ημέρα του αγώνα, και αναγράφονται αναλυτικά παρακάτω.

Για τυχόν διευκρινήσεις ή πληροφορίες που αφορούν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορείτε να καλέσετε στις ειδικές τηλεφωνικές γραμμές της αστυνομίας για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας: 210 87082 37/ 38/ 39.

Μέρες & Ώρες λειτουργίας Τηλεφωνικού Κέντρου:

1) Α. Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων), την Κυριακή 20/03/2022 και κατά τις ώρες 05.30΄ έως 13.30΄, στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

Β. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων:

2) Α. Η διακοπή της κυκλοφορίας στις παραπάνω λεωφόρους, οδούς και πλατείες θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Β. Τα χρονικά διαστήματα των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

3) Η Υ.Τ. Αθηνών να μεριμνήσει, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την υλοποίηση της παρούσας.

4) Από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, καθώς και τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Διαβάστε επίσης:

Τραμ: Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Κυριακής λόγω Ημιμαραθωνίου