Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Ηλίας Κασιδιάρης: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Στις 31 Οκτωβρίου η δίκη για το αίτημα αποφυλάκισης

Ηλίας Κασιδιάρης

Ηλίας Κασιδιάρης

Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα στο δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του και ήδη έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Κασιδιάρης που αυτές τις ημέρες είναι ελεύθερος ( του χορηγούνται τον τελευταίο χρόνο άδειες) εμφανίστηκε στη δίκη των Σπαρτιατών.

Δικάζεται ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση των εκλογέων, την οποία διέπραξαν -κατά το κατηγορητήριο- και οι 11 βουλευτές που εξελέγησαν με τους Σπαρτιάτες (εκτός από τον πρόεδρο τους Β. Στίγκα).

Η δίκη διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου, με τον Ηλία Κασιδιάρη να δηλώνει στους δημοσιογράφους:

«Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορια είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το Δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου.»

Αποφασίζει το Συμβούλιο για την αποφυλάκιση

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένει πλέον από μέρα σε μέρα την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, για την αίτηση υφ’ όρων απόλυσης που κατέθεσε το περασμένο καλοκαίρι.

Η συνήγορος του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, έκανε γνωστή την προσφυγή και στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Σε δηλώσεις της ανέφερε:

«Έχουμε έναν πρωτόδικα καταδικασμένο που έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ 9 μήνες και δεν αποφυλακίζεται. Αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, ωστόσο έχει γίνει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν αποδέχονται το τεκμήριο αθωότητας.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην εισήγηση του λέει πως πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για υφ’ όρων απόλυση του Ηλ. Κασιδιάρη, με το σκεπτικό -κατα τη συνήγορο υπεράσπισης – ότι εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και είναι σοβαρά τα αδικήματα που τον έχουν αποδοθεί.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο «μαμούθ» 800.000 ευρώ σε γιατρό που έγραφε φάρμακα στη μητέρα του και τα πουλούσε

Θεοχαρόπουλος: Ο Κασσελάκης στρώνει χαλί για νέα κίνηση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ

Φλωρίδης: Και νέα φυλακή στην Κρήτη – O Κορυδαλλός θα κλείσει μόλις γίνουν οι φυλακές στον Ασπρόπυργο