• Κοινωνία

    Ηλίας Κασιδιάρης: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Στις 31 Οκτωβρίου η δίκη για το αίτημα αποφυλάκισης

    Ηλίας Κασιδιάρης

    Ηλίας Κασιδιάρης


    Αρνητική είναι η πρόταση του εισαγγελέα στο δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη.

    Ο πρωτόδικα καταδικασμένος ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του και ήδη έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Ο Κασιδιάρης που αυτές τις ημέρες είναι ελεύθερος ( του χορηγούνται τον τελευταίο χρόνο άδειες) εμφανίστηκε στη δίκη των Σπαρτιατών.

    Δικάζεται ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση των εκλογέων, την οποία διέπραξαν -κατά το κατηγορητήριο- και οι 11 βουλευτές που εξελέγησαν με τους Σπαρτιάτες (εκτός από τον πρόεδρο τους Β. Στίγκα).

    Η δίκη διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου, με τον Ηλία Κασιδιάρη να δηλώνει στους δημοσιογράφους:

    «Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορια είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το Δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου.»

    Αποφασίζει το Συμβούλιο για την αποφυλάκιση

    Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένει πλέον από μέρα σε μέρα την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, για την αίτηση υφ’ όρων απόλυσης που κατέθεσε το περασμένο καλοκαίρι.

    Η συνήγορος του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, έκανε γνωστή την προσφυγή και στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Σε δηλώσεις της ανέφερε:

    «Έχουμε έναν πρωτόδικα καταδικασμένο που έχει ολοκληρώσει την ποινή του εδώ 9 μήνες και δεν αποφυλακίζεται. Αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, ωστόσο έχει γίνει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν αποδέχονται το τεκμήριο αθωότητας.»

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην εισήγηση του λέει πως πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για υφ’ όρων απόλυση του Ηλ. Κασιδιάρη, με το σκεπτικό -κατα τη συνήγορο υπεράσπισης – ότι εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και είναι σοβαρά τα αδικήματα που τον έχουν αποδοθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόστιμο «μαμούθ» 800.000 ευρώ σε γιατρό που έγραφε φάρμακα στη μητέρα του και τα πουλούσε

    Θεοχαρόπουλος: Ο Κασσελάκης στρώνει χαλί για νέα κίνηση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ

    Φλωρίδης: Και νέα φυλακή στην Κρήτη – O Κορυδαλλός θα κλείσει μόλις γίνουν οι φυλακές στον Ασπρόπυργο



    ΣΧΟΛΙΑ