• Κοινωνία

    Άρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόνο της 11χρονης το 2020

    Ο 37χρονος φερόμενος δολοφόνος της 11χρονης στην Ηλεία

    Ο 37χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης στην Ηλεία


    Η πρόεδρος Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές που είχαν αφήσει ελεύθερο για άλλη υπόθεση βιασμού τον 37χρονο δολοφόνο της ανήλικης στην Ηλεία.

    Ελέγχονται για ενδεχόμενες ευθύνες οι δικαστές που άφησαν τον δολοφόνο της 11χρονης ελεύθερο, όταν το 2020 τον είχαν καταδικάσει σε κάθειρξη 9 ετών για τον βιασμό και την ασέλγεια σε βάρος μιας άλλης ανήλικης, ηλικίας 14 ετών.

    Με παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου αναμένεται να διαταχθέι ο πειθαρχικός έλεγχος των τριών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, οι οποίες είναι όλες γυναίκες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισαν να δώσουν αναστολή στον κατηγορούμενο που είχαν καταδικάσει για βιασμό και ασέλγεια της 14χρονης, να τον αφήσουν δηλαδή ελεύθερο μέχρι να δικαστεί και από το Εφετείο, χωρις ιδιαίτερη αιτιολογία στο σκεπτικό της απόφασης τους. Του επέβαλαν μόνο περιοριστικούς όρους.

    Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μέσα σε 3 γραμμές αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί αναστολή στην έφεση.

    Μεταξύ αυτών ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει νέα όμοια αδικήματα!

    Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

    Η δίκη του στο εφετείο είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και τελικά προσδιορίστηκε για το 2025.

    Η επίσημη ανακοίνωση: 

     

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία 11χρονης: Αφοπλίζει ο πόνος της μητέρας – «Τι θάνατο θα είχε» – Στον εισαγγελέα ο 37χρονος

    Καιρός: Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

    Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία: Πρώτη φορά στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ