Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Πυρκαγιές: Νέα φωτιά στην Ευρυτανία – Σε ύφεση στην Ικαρία – Σε εξέλιξη στη Δράμα (upd)

Φωτιά καίει δασική έκταση

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς νωρίτερα ξέσπασε φωτιά  σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος Ευρυτανίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

 

Σε ύφεση η φωτιά  στην Ικαρία

Παρά  τους δυνατούς ανέμους που δυσκόλεψαν το έργο της  πυρόσβεσης,  η πυρκαγιά στην Ικαρία, βρίσκεται σε ύφεση, με διάσπαρτες εστίες να απειλούν…

Η φωτιά  ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χορτολιβαδική έκταση, στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών , ενώ πλέον κινείται νοτιοδυτικά από Καμάρι προς Μπαλί.

Προς ώρας δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ωστόσο επειδή οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν έως  και τα  7 μποφόρ, η πυρκαγιά είναι επικύνδυνη και παίρνει διαρκώς διαστάσεις.

Ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη, και προχώρησε προς το Καμάρι όπου το Σάββατο το μεσημέρι, εστάλη προληπτικά, μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής.

Οι άντρες της ΕΜΟΔΕ μαζί με τους εθελοντές του νησιού καθώς και κατοίκους πάλεψαν όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να την κρατήσουν πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο της πυροσβεστικής άρχισε τη ρίψεις.

Δείτε βίντεο:

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Φαλακρό Δράμας

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι, για δεύτερη μέρα σήμερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο όρος Φαλακρό και συγκεκριμένα στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 32 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή, κατά περιόδους, εκδηλώνονται βροχοπτώσεις γεγονός που κάνει πιο αισιόδοξο το έργο της πυρόσβεσης.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ποια έργα θα «τρέξει» πανελλαδικά το Φθινόπωρο – Οι ημερομηνίες και οι νέοι στόχοι

Deutsche Bank & UBS: Γιατί ανεβάζουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Οι κορυφαίες επιλογές

Φωτιά σε βιομηχανία στην Κόρινθο – Μήνυμα του 112