ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πραγματικότητα είναι ότι από το 2011 έως το 2021 ο αριθμός των εμμίσθων εφημερίων-κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος όχι μόνον δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε από τους 9.018 σε 8.311, ενώ υπάρχουν πολλές ενορίες χωρίς ιερέα σε επαρχιακές περιοχές, όπως επίσης και κληρικοί άμισθοι. Οι ανακρίβειες συνεχίσθηκαν από «καθοδηγητές της κοινής γνώμης’» με σκοπό την πρόκληση συλλογικού μίσους εις βάρος των Ορθοδόξων κληρικών».
Επιπρόσθετα, κάνει λόγο για προπαγανδιστικό μοτίβο που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα: «Έχει καταστεί προπαγανδιστικό μοτίβο σε κάθε έλλειψη προσωπικού στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη δασοπυρόσβεση, να αντιπαρατίθεται το ψεύδος ότι το Κράτος προσέλαβε ή «μονιμοποίησε» χιλιάδες ιερείς. Και τα δύο είναι αναληθή, αλλά και αντικρουόμενα μεταξύ τους. Ωστόσο, λίγη σημασία έχει η συνέπεια και η ακρίβεια για τη στρατευμένη ψευδολογία.
Μέσα στην τραγωδία των πυρκαγιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας αυτές τις ημέρες, το τελευταίο που αναμενόταν από ορισμένα ΜΜΕ είναι να επαναλαμβάνουν την αναλήθεια ότι με το τελευταίο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ έγιναν δήθεν νέες προσλήψεις 2.500 κληρικών, προσφέροντας κάλυψη στη ρητορική μίσους κατά των θρησκευτικών λειτουργών της Εκκλησίας και των εργαζομένων σε Αυτή.
Πρόκειται για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παραπλανητικό επιχείρημα το οποίο διαψεύδεται πανηγυρικά και από την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας της Ελλάδος της προηγούμενης κυβερνήσεως (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) του 2019, γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το χρησιμοποίησαν ούτε κατά τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή. Σ’ εκείνο το σχέδιο συμφωνίας προτεινόταν η νομοθετική κατοχύρωση των θέσεων μόνο των ήδη υπηρετούντων τότε ιερέων (που ήταν περισσότεροι από όσοι είναι σήμερα), αναγνωριζόταν ότι έχουν μόνιμη εργασιακή σχέση με τις Ιερές Μητροπόλεις τους και ότι δεν είναι συμβασιούχοι, ώστε να πρέπει να «μονιμοποιηθούν», ενώ δεν προτεινόταν καμία νέα πρόσληψη επιπλέον του τότε υφισταμένου αριθμού θέσεων κληρικών», σημειώνει το Γραφείο Τύπου.
Και προσθέτει: «Συνεπώς, και η πρόταση της προηγούμενης κυβερνήσεως συμπίπτει απολύτως στα εν λόγω σημεία με το σχετικό άρθρο του προσφάτως ψηφισθέντος νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ».
Εξάλλου, στο ανακοινωθέν εκφράζεται η προτροπή «στις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που διανύουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και μπροστά στις τραγικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, των πυρκαγιών και στον εξ αυτών πόνο των ανθρώπων που βλέπουν να καίγεται η περιουσία τους και η κοινή τροφός όλων μας, η φυσική δημιουργία του Θεού, το λιγότερο που απαιτείται είναι να παραμένουμε ενωμένοι και πρόθυμοι να βοηθήσουμε όσους δοκιμάζονται».
«Η Εκκλησία της Ελλάδος και ολόκληρο το πλήρωμά της (ιερός κλήρος και πιστός λαός) σε κάθε περίπτωση συμπαραστέκονται εμπράκτως στους ανθρώπους που υποφέρουν», καταλήγει.
Διαβάστε επίσης:
e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Ιουνίου 2022
ΕΚΤ: Στις 50 μ.β. η αύξηση στα επιτόκια – Νέο εργαλείο για τα ομόλογα
Δένδιας: Η Ελλάδα αντίθετη σε απειλή ή χρήση βίας για την επίλυση θαλάσσιων διαφορών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ