• Κοινωνία

    HOPEgenesis: «Πρωτοβουλία για τη Διαφάνεια» – Προσυπογράφουν 60 οργανώσεις


    Η«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ», δημοσιεύει ένα κείμενο θέσεων και αρχών που στοχεύει στην ανάδειξη της συνεισφοράς τους στην ελληνική κοινωνία, αλλά και την ανάδειξη του γενικού πλαισίου διαφανούς και αξιόπιστης λειτουργίας τους.

    Το κείμενο προσυπογράφουν περισσότερες από 60 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που συναποτελούν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

    Πρόκειται για ένα κείμενο που απευθύνεται αρχικά στο σύνολο των οργανισμών της Κοινωνίας των Πολιτών και εν συνεχεία στο ευρύ κοινό, σε ιδιώτες χορηγούς και δωρητές και στην Πολιτεία. Επιχειρεί να συμβάλλει παραγωγικά στη δημόσια συζήτηση και φέρει την υπογραφή πολλών και σημαντικών για το κοινωνικό τους έργο οργανώσεων.

    Απώτερος στόχος είναι να αποτελέσει ένα ουσιαστικό εφόδιο στην προσπάθεια ανάδειξης της διαφάνειας που ενσωματώνεται ήδη στον τρόπο λειτουργίας τους ως βασική αξία για την ανοικτή και εποικοδομητική σχέση μεταξύ των οργανώσεων και των πολιτών, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία τους αλλά και οικοδομώντας σχέσεις συνεργασίας με την Πολιτεία.

    Σε αυτό το πλαίσιο, το κείμενο θέσεων και αρχών της Πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνει και μια σειρά από προτεινόμενα μέτρα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας που αφορούν στις οργανώσεις.

    Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η υποχρέωση δημοσίευσης του ισχύοντος Καταστατικού, καθώς και των Οικονομικών Καταστάσεων σε ετήσια βάση, η εφαρμογή διαφανών διαδικασιών διαχείρισης και κατανομής πόρων, η θέσπιση αυστηρών κανονισμών και ηθικών κωδικών, η διαρκής ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητές τους, η ενεργή συμμετοχή εθελοντών σε εσωτερικές διαδικασίες και αποφάσεις.

    Παράλληλα, στο κείμενο περιλαμβάνονται και σκέψεις που δημιουργούν μια πιο στενή διάδραση με το κοινό και την Πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας και των κανόνων διαφάνειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Αυγή: Οι εργαζόμενοι διαψεύδουν Κασελλάκη -Δεν μας έγινε πρόταση-Δε δέχθηκε να μας συναντήσει

    Μεγάλος σεισμός 6,9 Ρίχτερ στο Περού – Προειδοποίηση για τσουνάμι

    ΣΤΑΣΥ – τραμ: Από τη Δευτέρα επαναλειτουργεί η γραμμή 7, «Ασκληπιείο Βούλας-Ζέφυρος»



    ΣΧΟΛΙΑ