• Κοινωνία

    Γλυφάδα, ξυλοδαρμός 14χρονης: Διαδικτυακό το κάλεσμα – Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της

    • NewsRoom


    Σοκάρουν και οι  λεπτομέρειες για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης στην Γλυφάδα από ομάδα περίπου 25 ατόμων, με «αρχηγούς» δύο συνομήλικές της .

    «Μετά από 40 χρόνια δικηγορίας και εγώ έχω σοκαριστεί από αυτό το πράγμα. Η κατάσταση του παιδιού και της μητέρας του είναι δραματική. Και οι δύο είναι με ψυχολογική υποστήριξη αυτήν την στιγμή», τόνισε στο MEGA το πρωί της Τετάρτης (25/9) ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός.

    «Το σχολείο έχει ξεκινήσει να κάνει ενέργειες, πρέπει να ομολογήσω ότι ενέσκηψαν πάνω στο θέμα, και το υπουργείο Παιδείας, αλλά και η Αστυνομία το είδε το θέμα ζεστά και με κατανόηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Όπως είπε ο δικηγόρος, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η 14χρονη έχει δεχτεί επίθεση.

    «Η πρώτη υποβαθμίστηκε. Υπήρξε η απόφαση να μη ριχτεί λάδι στη φωτιά ιδίως διότι υπάρχει η άποψη στο σχολείο ότι αυτά πρέπει να λύνονται μεταξύ των μαθητών. Υπήρχε η ελπίδα ότι αυτό θα σταματήσει, αλλά δεν σταμάτησε. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται στο σχολείο και να μην είναι γνωστό».

    Αναφορικά με τον λόγο της επίθεσης, ο κ. Γερακιός είπε: «Ο λόγος φαίνεται ότι ήταν πως ήταν ένα ευπαρουσίαστο κορίτσι και πολύ καλή μαθήτρια. Αυτός ο συνδυασμός δεν ήταν αποδεκτός».

    Το σοκαριστικό είναι πως το διαδικτυακό κάλεσμα για τον ξυλοδαρμό της ανήλικης φαίνεται πως έγινε από τις συμμαθήτριές της σε όλη την Αττική.

    «Έγινε μια έκκληση, “ελάτε να τη δείρουμε” και με μεγάλη χαρά το κοινό μαζεύτηκε.

    Αυτά είναι τα χάλια της κοινωνίας μας και βεβαίως ότι δεν αισθάνονται ότι θα τιμωρηθούν.

    Ο νόμος έχει τεράστια κενά. (…) Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα, εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συμμετάσχουμε προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πάρει τον δρόμο του. Δεν περιμένουμε πολλά», σημείωσε.

    «Δεν μπορεί να πλησιάσει το σχολείο όσο υπάρχουν τα άλλα κορίτσια μέσα»

    Σχετικά με την ψυχολογία του κοριτσιού, ο δικηγόρος τόνισε ότι είναι «δραματική». «Φοβάται ότι θα ξανασυμβεί, δεν μπορεί να πλησιάσει το σχολείο όσο υπάρχουν τα άλλα κορίτσια μέσα και είναι με ψυχολογική υποστήριξη αυτήν την στιγμή», είπε.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΟΥ για χρήση σόσιαλ: Συμπτώματα εθισμού έχουν οι έφηβοι της Ευρώπης – Οι χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα

    Μεσανατολικό και Great Sea Interconnector στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας

    Προσωπικός γιατρός: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου – Έξτρα πριμοδότηση για Γενική Ιατρική και Παθολογία

     



    ΣΧΟΛΙΑ