• Κοινωνία

    Γιαννίτσης Group: Τι απαντά η εταιρεία για την ασφάλιση του εργοστασίου της στη Λαμία που κάηκε

    • NewsRoom
    Ο Γιώργος Γιαννίτσης

    Ο Γιώργος Γιαννίτσης


    Την δική της εκδοχή δίνει η εταιρεία Γιαννίτσης Group για την μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιό της στη Λαμία στις 19 Μάϊου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αναφέρουν ότι δύο ημέρες πριν από το συμβάν, εστάλη ένα email από την εταιρεία προς την ασφαλιστική της, με το οποίο αιτούνταν να αυξηθεί η αποζημίωση που θα λάμβανε ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι ψευδή, ενώ τονίζει ότι “ουδέποτε επιχείρησε αναπροσαρμογή του ασφαλίσματος σε κάποια ύποπτη περίοδο η φάση”.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας

    Επειδή ακούγονται ασύστολα ψεύδη για δήθεν ύποπτες ενέργειες και κινήσεις της εταιρείας μας, σχετικά με αναπροσαρμογή του ασφαλίσματος σε περίπτωση πυρκαγιάς μια μέρα μετά τα γνωστά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη σίτιση των μαθητών, έχουμε να δηλώσουμε ότι κατηγορηματικά διαψεύδουμε το ανωτέρω γεγονός.

    Η εταιρεία μας τήρησε πλήρως τους κανόνες της ασφαλιστικής νομοθεσίας και ουδέποτε επιχείρησε αναπροσαρμογή του ασφαλίσματος σε κάποια ύποπτη περίοδο η φάση.

    Όλα τα έγγραφά μας που σχετίζονται με την ασφαλιστική μας σύμβαση και με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν είναι στη διάθεση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών και απευθύνουμε ύστατη έκκληση να πάψει πλέον η παραπληροφόρηση, η σπίλωση και η κατασυκοφάντησή μας.

    Δηλώνουμε επίσης ότι για τους συκοφάντες μας και για τους δολοφόνους των χαρακτήρων, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, καθώς και στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, μην ανεχόμενοι άλλο τη βαναυσότητα και τη φαυλότητα των επιθέσεων εις βάρος μας, οι οποίες ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα Ως εδώ και μη παρέκει!!

    Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι σεβόμαστε τη νομιμότητα και τους κανόνες που επιτάσσει το Συνταγματικό Κράτος Δικαίου και απαιτούμε τον ίδιο σεβασμό από όλους απέναντί μας.

    Τα χαλασμένα σχολικά γεύματα

    Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό, το εργοστάσιο στη Λαμία συνδέεται με μια υπόθεση χαλασμένων σχολικών γευμάτων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλύθηκαν στα μικροβιολογικά εργαστήρια και ταυτοποιήθηκαν με τα ευρήματα σε εξετάσεις των παιδιών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δείγματα από τη Λαμία που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση κινητοποίησε και την Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, η οποία, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία πρωτοδικών της Λαμίας ζήτησε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς «σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».

    Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

    Ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει ότι είχε προγραμματίσει να στείλει κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας, από το οποίο παράχθηκαν τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση οι μαθητές.

    Να σημειωθεί επίσης ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος έκρινε ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ταυτοποιηθεί ένας εκ των δραστών, από κάμερες που βρίσκονται στο σημείο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Γιαννίτσης: Ποια είναι η εταιρεία από τη Λαμία που εμπλέκεται στη δηλητηρίαση μαθητών και πήρε ξαφνικά φωτιά

    Γιαννίτσης: Λουκέτο στο εργοστάσιο από την ΕΦΕΤ, αναστέλλεται η διανομή σχολικών γευμάτων

    Εισαγγελική παρέμβαση για την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ Λαμίας



    ΣΧΟΛΙΑ