Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Γερμανία: Κατάρρευση ξενοδοχείου στον ποταμό Μοζέλα – Ένας νεκρός και οκτώ παγιδευμένοι

Γερμανός αστυνομικός

(Φωτογραφία αρχείου)

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και οκτώ έχουν παγιδευθεί, μερικοί από τους οποίους σοβαρά τραυματισμένοι, μετά τη μερική κατάρρευση ξενοδοχείου στη διάρκεια της νύχτας κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Ο νεκρός έχει εντοπισθεί, όμως δεν μπορεί ακόμα να περισυλλεγεί, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί έχουν μπορέσει να αποκαταστήσουν επαφή με μερικούς απ’ αυτούς που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι.

«Λόγω της φύσης της ζημιάς, είναι μια εξαιρετικά απαιτητική επιχείρηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι στο κτίριο στην πόλη Κρεφ μπορούν να εισέλθουν οι διασώστες με πολύ μεγάλη προσοχή.

Ερευνητές πιστεύουν ότι 14 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν ο επάνω όροφος υποχώρησε γύρω στις 11 μ.μ. χθες, Τρίτη (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας). Οι πέντε μπόρεσαν να βγουν χωρίς να τραυματισθούν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως 31 γείτονες έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

Η περιφέρεια του Μοζέλα προσελκύει τουρίστες για τις γραφικές κωμοπόλεις και τους αμπελώνες της στις απότομες όχθες του ποταμού.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν – κινητοποιήσεις για την άγρια δολοφονία της Μαχσά Αμινί: Απαγχονίστηκε ένας ακόμη άνδρας – Κατηγορήθηκε για δολοφονία στρατιωτικού

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος σήμερα το πρωί

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός σε φαράγγι βρέθηκε ο 32χρονος πυροσβέστης που αγνοούνταν