ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία θα αναλάβει τη φροντίδα επιπλέον 249 προσφυγόπουλων από την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται κυρίως για ασθενείς, αδέλφια ανηλίκων που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία και κάποιους γονείς.
«Επειδή ο κορονοϊός βρίσκεται τώρα σε αυτό το χαμηλό επίπεδο, αποφασίσαμε ως υπουργείο Εσωτερικών -και σήμερα μίλησα και με την καγκελάριο και τον αντικαγκελάριο για αυτό- να αναλάβουμε και άλλα παιδιά από την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία έχει ήδη υποδεχτεί 47 παιδιά.
Επιπλέον έξι παιδιά ήταν την ημέρα του ταξιδιού πολύ άρρωστα για να ταξιδέψουν και θα προστεθούν στην επόμενη αποστολή, εξήγησε.
Όπως επισήμανε ο υπουργός, την περασμένη εβδομάδα, αποστολή δύο συνεργάτιδών του μετέβη στην Ελλάδα και συνέταξε εμπεριστατωμένη αναφορά για την κατάσταση. «Υπάρχουν εκεί 243 άρρωστα παιδιά και επειδή περίπου 12 άλλες χώρες θα αναλάβουν διάφορες ομάδες ατόμων -οικογένειες, ασυνόδευτους ανηλίκους-, θα ήθελα εμείς να φέρουμε στη Γερμανία αυτά τα 243 άρρωστα παιδιά. Πρόκειται και για αδέρφια, ανηλίκους, κάποιους γονείς», ανέφερε ο κ. Ζεεχόφερ και σημείωσε ότι η κατάσταση σχετικά με τον κορονοϊό επιτρέπει τώρα κάποιες δυνατότητες δράσεις, «οι οποίες θα αξιοποιηθούν».
«Πάντα έλεγα ότι στην μεταναστευτική πολιτική μου περιλαμβάνεται η τάξη, αλλά και ο ανθρωπισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι βύθισε στο σκοτάδι Ισπανία και Πορτογαλία – Τα σενάρια για το μπλακ άουτ στην Ιβηρική
- Καναδάς: Οριακή νίκη για τους φιλελεύθερους του Μαρκ Κάρνεϊ – Αμφίβολη η αυτοδυναμία
- AKRITAS: Βελτιωμένη η λειτουργική κερδοφορία, παρά τη μείωση των πωλήσεων το 2024
- Performance Technologies: Συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με την HPE μέσω της πλατφόρμας HPE GreenLake
