ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πάρουν τα αναδρομικά, μετά την απόφαση του ΣτΕ, όλοι οι συνταξιούχοι που τα δικαιούνται, ανέφερε μιλώντας στον «Σκάι» ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία ρύθμιση, η οποία θα καταλαμβάνει κατά το δυνατόν το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων και όχι μόνον εκείνων οι οποίοι προσέφυγαν και αυτό μπορεί να γίνει στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού χώρου που υπάρχει. Θα εντάξουμε τη συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ μέσα στη γενικότερη δημοσιονομική στρατηγική, θέλουμε να στηρίξουμε και θα στηρίξουμε τους συνταξιούχους αλλά θα επιχειρήσουμε και μία πολύ μεγάλη στήριξη σε άλλες κατηγορίες, ιδίως τους νέους εργαζομένους, τις επόμενες γενιές, ώστε να δημιουργήσουμε ένα θετικό ισοζύγιο και για τα μελλούμενα».
Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 31 Ιουλίου και εκείνη θα αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί ή όχι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.
«Για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση υπάρχει πόρισμα που στοιχειοθετεί ένα αδίκημα, το οποίο δεν συνδέεται με διαφθορά, όπως είχαμε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τουλάχιστον μετά τη Μεταπολίτευση αλλά με έναν πυλώνα πολιτειακό, που είναι η συγκρότηση ενός κυκλώματος παράλληλης δομής εξουσίας, η οποία ασκούσε επιρροή στις υπόλοιπες λειτουργίες, άρα δικαιοπολιτικά, αδικήματα τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας σημασίας και απαξίας για το πολίτευμα. Αδικήματα, τα οποία έχουν τελεστεί θα πρέπει να διερευνώνται, τα αδικήματα πολιτικών προσώπων θα πρέπει να διερευνώνται με έναν πιο τεχνικό ποιοτικό χαρακτήρα και όχι με πολιτική επιχειρηματολογία», επισήμανε.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η προανακριτική επιτροπή, σε αυτό το επίπεδο, κινήθηκε με απόλυτη θεσμική ακεραιότητα, το πόρισμα είναι πολύ ισορροπημένο και δεν εκτραχύνθηκε σε έναν τοξικό πολιτικό λόγο, δεν φθάσαμε στο σημείο να παραπέμπονται άλλα πρόσωπα, για τα οποία δεν στοιχειοθετήθηκαν με απόλυτο βαθμό οι κατηγορίες και περιορίστηκε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης».
Ερωτηθείς για τη συνάντηση στο Βερολίνο, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Ο πρωθυπουργός έχει πει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να έχουμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Η Ελλάδα προσέρχεται πάντοτε και είναι ανοικτή στον διάλογο με την Τουρκία, από την άλλη πλευρά είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απολύτως παραχώρηση σε θέματα τα οποία είχε διατυπώσει πολύ αυστηρή θέση».
«Σε υπηρεσιακό επίπεδο, θα πρέπει πάντοτε να υπάρχουν συνομιλίες και πάντοτε υπήρχαν. Αυτού του οι είδους οι συναντήσεις δεν προαναγγέλλονται, αλίμονο εάν συνέβαινε αυτό και η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ που έγινε στη Γερμανία και στην ατζέντα της οποίας υπήρχε το θέμα των ελληνοτουρκικών», πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετικό φραγκο: Τι ζητούν οι δανειολήπτες, ποια λύση προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών
- H Aston Martin αποκαλύπτει το Vantage Roadster των 655 HP
- Η νέα ηθική των ΗΠΑ αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο
- Η λάμψη της Alter Ego, τα 19 ευρώ της ΓΕΚ, οι ξένοι της Intrakat, τα 3 πρόσωπα του Υπερταμείου, η συνέντευξη του Πιέρ στο My Story, το party του Καπράλου και ένα hot quiz με την τέως ευρωβουλευτή