Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Γαύδος: Αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση νερού θα διακόψουν την υδροδότηση

Γαύδος

Τιτάνιο πρόβλημα με την έλλειψη νερού αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί της Γαύδου εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας που υπάρχει αυτή τη περίοδο στην περιοχή.

Η έλλειψη νερού στη Γαύδο, έχει σημάνει συναγερμό στη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με το cretapost, η δημοτική αρχή να έχει προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα προειδοποιώντας κατοίκους και επισκέπτες για την ορθολογική χρήση του νερού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμος Γαύδου, αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση του νερού τότε θα προχωρήσουν στην διακοπή υδροδότησης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε ότι αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση του νερού, λόγω της αυξημένης κατανάλωσης αυτές τις κρίσιμες μέρες του 15Αύγουστου που η επισκεψιμότητα στο νησί είναι στο αποκορύφωμά της, θα βρεθούμε στη δύσκολη θέση να προχωρήσουμε σε διακοπές υδροδότησης.

Δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι που δεν αντιλαμβάνονται και δεν σέβονται το χώρο που τους φιλοξενεί και τους ανθρώπους του νησιού, βανδάλισαν τη ντουζιέρα στην ανατολική άκρη του Σαρακήνικου (μπροστά από το εστιατόριο ΧΕΛΩΝΑ).

Να τους υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι, οι ντουζιέρες έχουν τοποθετηθεί ως μέτρο ορθολογικής διαχείρισης του νερού και έχουν συνδράμει στην απρόσκοπτη υδροδότηση, όταν άλλα νησιά και άλλοι δήμοι με μεγαλύτερο υδατικό δυναμικό από του νησιού μας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω τις λειψυδρίας και έχουν ήδη προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης.

Η συγκεκριμένη ντουζιέρα θα είναι ανενεργή μέχρι να επιδιορθωθεί με χρήματα που προορίζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των γαυδιωτών.

Ζητάμε συγνώμη από τους επισκέπτες και κατασκηνωτές, που την χρησιμοποιούσαν.

Επίσης, να ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο γυμνισμός απαγορεύεται είτε βανδαλίζουν και κλέβουν τις αντίστοιχες ενημερωτικές πινακίδες είτε όχι.»

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου

Στυλίδα: Εντοπίστηκε νεκρός 83χρονος στο κτήμα του

Μπορέλ: Θα προτείνει κυρώσεις κατά Ισραηλινών αξιωματούχων μετά τις επιθέσεις εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη