Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Γαλλία: Η Gisele έφτασε ένα βήμα πριν την αυτοκτονία όταν έμαθε ότι την βίαζε ο άνδρα της

Η Gisele P.

Η Gisele P.

Νωπά παραμένουν για την Gisèle Pélicot τα σημάδια της κακοποίησης που υπέστη από τον σύζυγό της για πάνω από μία δεκαετία, ο οποίος βγάζοντας πάνω της αρρωστημένα ένστικτα, την νάρκωνε και καλούσε δεκάδες άνδρες για να την βιάζουν ομαδικώς, δίχως η ίδια να μπορεί να γνωρίζει τίποτα.

Η δίκη του Dominique Pélicot, 72 ετών, έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Γαλλία αλλά και τον κόσμο από την γνωστοποίηση της υπόθεσης, ενώ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην χώρα για την ανάγκη αυστηροποίησης του πλαισίου για τους βιασμούς. Την ίδια ώρα, ωστόσο, η άτυχη γυναίκα, ζει ξανά από χθες τον εφιάλτη, αφού αναγκάζεται όχι μόνο να αντικρίσει τον σύζυγό της στη δίκη, αλλά και τους 51 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό και την κακοποίησή της.

Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια κλήθηκε, όπως μετάδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, υποχρεώθηκε να δει τα βίντεο από τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη αυτά τα δέκα χρόνια, αφού τα βίντεο που τραβούσε ο σύζυγός της είναι όχι μόνο αποδεικτικό υλικό αλλά και η αφορμή για να ξεσκεπαστεί η υπόθεση, καθώς χάρις σε αυτά η ίδια έμαθε από την Αστυνομία όλα όσα ζούσε.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, η 71χρονη γυναίκα που παρέμενε για χρόνια στην σκιά, δίχως να έχει γνωστοποιήσει την ταυτότητά της στο κοινό, όσο η υπόθεση προχωρούσε, έχοντας δε αλλάξει και το όνομά της, οδηγήθηκε ακόμη και στα όρια της αυτοκτονίας μη μπορώντας να αντέξει το βάρος όλων όσων υπέστη στα χέρια του άνδρα τον οποίον εμπιστευόταν και του είχε χαρίσει μία οικογένεια με παιδιά.

Πώς έμαθε τη φρίκη που ζούσε

Η γυναίκα για χρόνια έχανε μαλλιά και βάρος, ενώ είχε αρχίσει να ξεχνάει ολόκληρες μέρες και μερικές φορές φαινόταν να είναι μονίμως χαμένη λόγω των υπνωτικών χαπιών. Τα παιδιά και οι φίλοι της ανησυχούσαν ότι είχε Αλτσχάιμερ. Αλλά στα τέλη του 2020, αφού κλήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη νότια Γαλλία, έμαθε μια πολύ πιο συγκλονιστική ιστορία.

Ο επί 50 χρόνια σύζυγός της, Dominique Pelicot, έλιωνε υπνωτικά χάπια στο φαγητό και το ποτό της για να την βάλει σε βαθύ ύπνο και στη συνέχεια τη βίαζε. Είχε οδηγήσει δεκάδες άνδρες στο σπίτι της για να τους βιντεοσκοπήσει να τη βιάζουν επίσης, είπαν, σε μια κακοποίηση που διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ο σύζυγός της, Dominique , συνελήφθη το 2020 για προσπάθεια βιντεοσκόπησης γυναικών κάτω από τις φούστες τους σε ένα σούπερ μάρκετ. Η αστυνομία κατάσχεσε τις συσκευές του, ανακαλύπτοντας περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και βίντεο που τεκμηρίωναν τη μακροχρόνια κακοποίηση της γυναίκας του.

Ο Dominique παραδέχθηκε την ενοχή του και δήλωσε ότι ξεκίνησε να ναρκώνει τη γυναίκα του για να της κάνει πράγματα που εκείνη συνήθως αρνούνταν, ενώ στη συνέχεια άρχισε να προσκαλεί άλλους άντρες να συμμετάσχουν.

Η Gisèle είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο σύζυγός της της είχε ζητήσει να δοκιμάσει το swinging (ανταλλαγή συντρόφων), κάτι που εκείνη αρνήθηκε. Αλλά τον περιέγραψε επίσης ως έναν «υπέροχο τύπο» με «φυσιολογική σεξουαλικότητα».

Η οικογένεια Pelicot μοιραζόταν ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι και, φαινομενικά, ήταν αξιοσέβαστοι. Οι γείτονές τους, τους περιέγραψαν ως «υπέροχους ανθρώπους», που έκαναν συχνά πάρτι γύρω από την πισίνα τους, σε έναν καλοδιατηρημένο κήπο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικαστηρίου.

Οι κατηγορούμενοι επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι νόμιζαν πως είχαν τη συγκατάθεση του συζύγου και επομένως δεν θεώρησαν ότι διαπράττουν βιασμό, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι πίστευαν πως η γυναίκα είχε συναινέσει στη νάρκωση της ως μέρος μιας σεξουαλικής φαντασίωσης. Ωστόσο, η γυναίκα δεν είχε καμία ανάμνηση από τους βιασμούς και θα δει για πρώτη φορά τις βιντεοσκοπήσεις των επιθέσεων στο δικαστήριο.

Η 71χρονη επέλεξε δημόσιες ακροάσεις: Θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα χάπια βιασμού

Η 71χρονη Gisèle, η οποία υπέμεινε την πρώτη φάση μιας δίκης που θα κρατήσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες, στο ποινικό δικαστήριο Βοκλούζ στην Αβινιόν, επέλεξε να μην διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να εκθέσει τους βιαστές της. Παρ’ όλα αυτά, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους της, ο Αντουάν Καμύ, αυτή ήταν και θα είναι μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία.

Ο προεδρεύων δικαστής Ροζέ Αράτα ανακοίνωσε ότι όλες οι ακροάσεις θα είναι δημόσιες, ικανοποιώντας την επιθυμία της Gisèle να παραιτηθεί από την ανωνυμία της και να διατηρήσει «πλήρη δημοσιότητα μέχρι το τέλος» της δικαστικής υπόθεσης, σύμφωνα με έναν ακόμα από τους δικηγόρους της, τον Στεφάν Μπαμπονό, αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τον Μπαμπονό, η Gisèle «φοβόταν αυτή τη στιγμή, αλλά είναι ανακουφισμένη που η ακροαματική διαδικασία είναι ανοιχτή και που δεν θα κλειστεί στην αίθουσα για τέσσερις μήνες μαζί με τους βιαστές της. Θέλει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κοινό σχετικά με τα χάπια βιασμού, ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ».

Σημειώνεται ότι από τους 51 κατηγορούμενους άνδρες, 20, συμπεριλαμβανομένου του Pelicot , βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν εκτός φυλακής, με εγγύηση.

Η Caroline Darian (L) στέκεται δίπλα στον αδελφό της Florian P. , στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης του πατέρα τους

Η ζωή της με τον σύζυγό της

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1971 και παντρεύτηκε δύο χρόνια αργότερα, πριν αποκτήσουν τρία παιδιά μαζί, τα οποία δήλωσαν ομόφωνα ότι δεν περίμεναν κάτι τέτοιο από τον πατέρα τους, ο οποίος ήταν πάντα παρών στη ζωή τους.

Η αποτρόπαια σεξουαλική κακοποίηση που ενορχήστρωσε ο Dominique λέγεται ότι ξεκίνησε το 2011, όταν το ζευγάρι ζούσε κοντά στο Παρίσι, και συνεχίστηκε αφού μετακόμισαν στο Μαζάν, δύο χρόνια αργότερα.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο Bayesian στη Σικελία: Τι έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες για την αιτία θανάτου

Ρωσία: Πάνω από $500 εκατ. φέτος για «πατριωτική εκπαίδευση» στα σχολεία – Έρχεται η νέα γενιά «Πουτινιστών»

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Ξεκινά ο τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη