ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Τρίτη 24/12 στο εμβληματικό ορόσημο του Παρισιού, στον πύργο του Άιφελ, αναγκάζοντας σε εκκένωση.
Περίπου 1.200 τουρίστες απομακρύνθηκαν από τον Πύργο του Άιφελ, μετά από αναφορές για πυρκαγιά σε ένα από τα φρεάτια του ανελκυστήρα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου.
Η πυρκαγιά, η οποία προκλήθηκε από υπερθέρμανση ενός από τα καλώδια του ανελκυστήρα γύρω στις 10:30 π.μ., έχει έκτοτε περιοριστεί, σύμφωνα με πηγές του Euronews. Η πρόσβαση στον πύργο έχει περιοριστεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.
Το τουριστικό αξιοθέατο και έναν από τους πιο διάσημους πύργους στον κόσμο επισκέπτονται κατά μέσο όρο 15.000 έως 25.000 επισκέπτες καθημερινά.
Το αριστούργημα γοτθικής αρχιτεκτονικής ήταν κλειστό για πέντε χρόνια και μόλις στις αρχές του μήνα άνοιξε ξανά για το κοινό.
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Προ των… υπογραφών η συμφωνία για ΑΟΖ με τη Συρία – Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ
Ισραήλ: Παρατάθηκε για έναν χρόνο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Ανατροπή και κλείσιμο σε θετικό έδαφος με βοήθεια από τη Wall Street – Βουτιά για τη μετοχή της Novo Nordisk
- Metlen: Υιοθετεί το βρετανικό μοντέλο για τις ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων
- Μπέσεντ: Περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
- Κάγια Κάλας: Η Ρωσία προσπάθησε «να κερδίσει χρόνο» με την πασχαλινή εκεχειρία
