• Κοινωνία

    Γαλλία – δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο: Συνέλαβαν ακροαριστερό ακτιβιστή σε εγκατάσταση της SNCF

    • NewsRoom
    Τρένα στη Γαλλία


    Ακτιβιστής της άκρας αριστεράς συνελήφθη σε εγκατάσταση της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF, για το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση από αστυνομικές πηγές.

    Η Γαλλία εξετάζει πολύ σοβαρά  την πιθανότητα ακροαριστεροί εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας TGV της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, που έγινε ανήμερα (26/7) της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

    «Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων», δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά στην έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

    Όλα τα τρένα κινούνται σήμερα κανονικά μετά τις εργασίες των συνεργείων όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για την αποκατάσταση των ζημιών, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ στον ραδιοσταθμό RTL.

    Υπενθυμιζεται ότι το δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία επλήγη την Παρασκευή τα ξημερώματα σε σημαντικά σημεία του , με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

    Περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι σημαίνουν οι χορηγίες για τους αθλητές του υψηλότερου επιπέδου;

    Γαλλία: «Φτερά» έκαναν 11 τσάντες Hermès από τις αποσκευές της κουνιάδας του Εμίρη του Κατάρ

    Αεροδρόμιο Βηρυτού: «Ζει» απανωτές ακυρώσεις πτήσεων – Προειδοποίηση ασφαλείας και από τις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ