Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

ΓΑΛΙΛΑΙΑ: ΤΡΙ-αθλο ανθρωπιάς, επιμονής, προσφοράς

Οι τρεις αθλητές: Η μικρή Λουκία, ο Παναγιώτης Σάχνικας και ο Σωτήρης Μπαρμπαρόσος, Φωτό. Γ. Κουτσοποδιώτης

Οι τρεις αθλητές: Η μικρή Λουκία, ο Παναγιώτης Σάχνικας και ο Σωτήρης Μπαρμπαρόσος, Φωτό: Γ. Κουτσοποδιώτης

Τρία νέα παιδιά, αθλητές, κατέθεσαν στη ΓΑΛΙΛΑΙΑ, την πρότυπη ανακουφιστική μονάδα φροντίδας ασθενών με καρκίνο και με νόσο Κινητικού Νευρώνα (ALS), το δικό τους ΤΡΙ-αθλο ανθρωπιάς: ψυχικό σθένος, πνευματική ρώμη και σωματική αντοχή για να υποστηρίξουν τη δράση «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» που διοργάνωσε η μονάδα, προκειμένου να ενισχύσει και να επισημάνει το έργο της.

Ο Παναγιώτης Σάχνικας, ο Σωτήρης Μπαρμπαρόσος και η μικρή Λουκία, για τους οποίους ο λόγος, αγωνίστηκαν σ’ ένα πρωτότυπο ΤΡΙ-αθλο: στην κολύμβηση, στην ποδηλασία και στο τρέξιμο.

Σ’ ένα σύνολο 26 ωρών -σχεδόν ασταμάτητα, νυχθημερόν- διέσχισαν 150 χιλιόμετρα στους οκτώ δήμους που περικλείει η αχανής Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, υπό την αιγίδα της οποίας και λειτουργεί  η Γαλιλαία.

Μοναδικός τους στόχος και έπαθλο να υποστηρίξουν ακόμη περισσότερο το έργο της ανακουφιστικής μονάδας και τους ασθενείς της.

Ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής, με την κολύμβηση -διένυσαν 1,4 μίλια, από την παραλία της Αναβύσσου, στην οποία και κατέληξαν μετά από 26 ώρες- και, συνεχίζοντας, με ποδηλασία 80 χιλιομέτρων και τρέξιμο 70 χιλιομέτρων διέσχισαν τους δήμους Σαρωνικού, Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας- Πικερμίου, Μαρκoπούλου και Λαυρεωτικής.

Ισχυροί συμπαραστάτες τους σε όλο αυτό το τόλμημα ήταν όλοι οι άνθρωποι της Γαλιλαίας (ασθενείς, εθελοντές, εργαζόμενοι, διοίκηση) και, ασφαλώς, όλοι οι δήμοι της Μητρόπολης, οι οποίοι γνωρίζουν και ζουν από πολύ κοντά το έργο της ανακουφιστικής μονάδας.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, με τους αθλητές και τον χάρτη της διαδρομής
φωτό: Γ. Κουτσοποδιώτης

Ως μια προσπάθεια «να αναδειχθεί το έργο της ανακουφιστικής φροντίδας» και μια «συντονισμένη προσφορά» στον πόνο, τη μοναξιά, τη βία χαρακτήρισε την προσπάθεια ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας στο mononews.gr κατά την έναρξη της δράσης. Μάλιστα, όπως μάς επισήμανε, νιώθει «αναπαυμένος εσωτερικά» που συντονίζει «όλη αυτή την προσπάθεια στην οποία ενώνεται όλη η κοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί πως το «παρών» έδωσαν κατά την έναρξη, νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Αναβύσσου, λιλιπούτειοι μαθητές των δημοτικών σχολείων από τους δήμους της Μητρόπολης, οι οποίοι ουσιαστικά «άνοιξαν» τη δράση με έναν συμβολικό αγώνα δρόμου ενός χιλιομέτρου. Συμμετείχαν επίσης ασθενείς, εθελοντές και εργαζόμενοι της Γαλιλαίας.

Οι τρεις αθλητές επί τω έργω
Φωτό: Γ. Κουτσοποδιώτης

Αξιοσημείωτοι εξάλλου είναι και οι συμβολισμοί του εγχειρήματος, οι οποίοι έγιναν για να τιμήσουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και τα 20 χρόνια αρχιερατείας του κ. Νικολάου (70 χιλιόμετρα τρέξιμο), τα 14 χρόνια λειτουργίας της Γαλιλαίας (1,4 μίλια κολύμβηση) και τους 8 δήμους που περικλείει η Μητρόπολη (80 χιλιόμετρα ποδηλασίας, δέκα για κάθε δήμο).

Οι αγώνες του Τρι-άθλου, ξεκίνησαν από την παραλία της Αναβύσοου, με κολύμβηση
Φωτό: Γιάννης Κουτσοποδιώτης

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και η προσφορά της

Η «Γαλιλαία» ιδρύθηκε το 2010, επί αρχιερατίας του κ. Νικολάου και λειτουργεί αδιάλειπτα υπό την συνεχή φροντίδα και υποστήριξή του.

Είναι μια Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας, η μοναδική στη χώρα μας, που προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS) μέσω εξειδικευμένης διεπιστημονικής προσέγγισης.

Υποστηρίζοντας τους ασθενείς και τους φροντιστές τους σε όλη τη διάρκεια της νόσου, αγκαλιάζει ολιστικά τις συνέπειές της (σωματικές, ψυχοκοινωνικές, πνευματικές), βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και δίνοντας αξία σε κάθε της στιγμή.

H Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» το 2023 φρόντισε 898 ασθενείς & φροντιστές, προσέφερε 1.900 ημέρες φροντίδας στον ξενώνα και πραγματοποίησε 5.513 επισκέψεις σε ασθενείς παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο της δράσης «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ», επισκεπτόμενοι το site https://galilee.gr/ και επιλέγοντας το «crowdfunding», μπορείτε να στηρίξετε -με όποιο ποσό επιθυμεί ο καθένας- την προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα έξοδα μεταφοράς των λειτουργών υγείας και πρόνοιας για τις κατ΄ οίκον επισκέψεις στους ασθενείς για ένα χρόνο.

Το ύψος των οδοιπορικών όλων των αυτοκινήτων της Γαλιλαίας, που «όργωσαν» τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική, τον προηγούμενο χρόνο ανήλθε στα 30.000 ευρώ.

Η ποδηλασία
φωτό: Γ. Κουτσοποδιώτης

Διαβάστε επίσης:

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» διοργανώνει τη δράση «Αγκαλιάζουμε κάθε διαδρομή»

Ιστορική στιγμή: Χιλιάδες Βρετανοί θα λάβουν εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου

Από τα φαρμακεία τα δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου