• Κοινωνία

    ΓΑΛΙΛΑΙΑ – Ένα ακόμη βήμα: «Αγκαλιάζουμε κάθε διαδρομή» (video)

    ΓΑΛΙΛΑΙΑ


    Μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πέτυχε τους στόχους της η δράση «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ», που διοργάνωσε προ μηνός η ΓΑΛΙΛΑΙΑ, Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστική Φροντίδα -μοναδική στη χώρα μας- που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (ALS).

    Τα τρία παιδιά, η μικρή Λουκία, και οι δύο μη επαγγελματίες αθλητές, ο Σωτήρης, ο Παναγιώτης  που συμμετείχαν στον μαραθώνιο του ΤΡΙΑΘΛΟΥ, υπερβάλλοντας ευατόν, και να διαδώσουν το πολύτιμο έργο της μονάδας κατάφεραν και να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να γίνομε συνοδοιπόροι στη δύσκολη διαδρομή που διανύουν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους, συνεισφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας για να καλυφθούν τα έξοδα των οδοιπορικών για την κατ’οίκον νοσηλεία. Άλλωστε, τα έξοδα αυτά ανέρχονται σε 30.000 ευρώ τον χρόνο.

    Η δράση, η οποία υπήρξε πραγματικά ενυπωσιακή έδωσε την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, να δείξει έμπρακτα τη στήριξή της στο έργο της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ και να αγκαλιάσει συμβολικά τη δύσκολη και ανηφορική διαδρομή κάθε συνανθρώπου μας ασθενούς.

    Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την έναρξή της πραγματοποιήθηκε συμβολικός αγώνας δρόμου στον οποίο μαζί με τους αθλητές συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών σχολείων από όλους τους Δήμους, καθώς επίσης εργαζόμενοι, εθελοντές και φίλοι της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ.

    Τους παρευρισκόμενους, παιδιά, αθλητές και υποστηρικτές του έργου της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ, καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ».

    Στην τελετή έναρξης παρέστησαν, εξάλλου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτριος Παπαχρήστου, του Δήμου που φιλοξένησε την έναρξη της δράσης μας, και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διοικητές νοσοκομείων, αστυνομίας, πυροσβεστικής, επιχειρηματίες, ιερείς και εκατοντάδες φίλοι της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ από όλη την Αττική.

    Η δράση «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» ολοκληρώθηκε με τιμητική βράβευση των τριών αθλητών – πρωταγωνιστών του Τριάθλου, στον κόλπο της Αναβύσσου, οι οποίοι έδειξαν θαυμαστή πειθαρχία, επιμονή και κουράγιο,  αγκαλιάζοντας την επίσης υπερπροσπάθεια της μονάδας.

    Για όσους από μας επιθυμούμε να αγκαλιάσουμε  τις διαδρομές ασθενών και φροντιστών κάνοντας μια δωρεά με στόχο να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς των λειτουργών υγείας και πρόνοιας για τις κατ΄ οίκον επισκέψεις στους ασθενείς για ένα χρόνο, μπορούμε να επισκεφθούμε το galilee.gr επιλογή «Crowdfunding» και να στηρίξουμε την προσπάθεια.

    H δωρεά  έχει τη δύναμη να μας φέρει πιο κοντά σε έναν ακόμα ασθενή και να αλλάξει την ποιότητα ζωής του.

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΑΛΙΛΑΙΑ: ΤΡΙ-αθλο ανθρωπιάς, επιμονής, προσφοράς

    Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» διοργανώνει τη δράση «Αγκαλιάζουμε κάθε διαδρομή»

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Η αποκλιμάκωση των τιμών είναι υπόθεση όλων μας – Aπαιτείται συνεργασία και συνένωση δυνάμεων



    ΣΧΟΛΙΑ