• Κοινωνία

    «Φθινοπωριάζει» ο καιρός: Σταδιακή πτώση θερμοκρασίας και κατά τόπους βροχές

    • NewsRoom
    καιρός


    Χαλάει σταδιακά ο καιρός από το βράδυ ξεκινώντας από τα δυτικά, με πτώση θερμοκρασίας, αλλά και τοπικές βροχές.

    Σταδιακά, ως την Κυριακή, ο καιρός θα χαλάσει σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάσει το Σαββατοκύριακο σε πιο φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα.

    Για σήμερα, Τετάρτη, εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά κυρίως στα δυτικά και την βόρεια Ελλάδα. Ο καιρός θα είναι αίθριος, με νεφώσεις να αναπτύσσονται σταδιακά από το απόγευμα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως και 5 μποφόρ, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

    Αττική

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και, από το απόγευμα, θα είναι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και, από το απόγευμα, νοτίων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες θα υπάρχει τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και, από το απόγευμα, θα είναι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και, από το απόγευμα, νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια το πρωί ανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



    ΣΧΟΛΙΑ