Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Φωτιά στην Αττική: Οκτώ στις δέκα κατοικίες που κρίθηκαν ακατάλληλες δεν είχαν δηλωθεί ως καθαρισμένες

πηγή: AP / Michael Varaklas

Χάρτες που αποτυπώνουν το πώς κινήθηκε η μεγάλη φωτιά που σάρωσε τη Βορειανατολική Αττική παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης το απόγευμα στο παλιό δημαρχείο Πεντέλης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη σύσκεψη έγιναν γνωστά τα συμπεράσματα από τις δηλώσεις καθαρισμού των οικοπέδων. Στη σχετική έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εκεί όπου είχαμε δηλώσεις καθαρισμένων οικοπέδων, σε πολλές περιπτώσεις η φωτιά σταμάτησε στα όρια των οικοπέδων, ενώ προχώρησε εκεί όπου δεν είχαμε δηλώσεις καθαρισμένων».

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα πάντα με την παρουσίαση, ότι 8 στις 10 κατοικίες που κρίθηκαν ακατάλληλες προς χρήση, δεν είχαν δηλωθεί ως καθαρισμένες.

Όπως έγινε γνωστό χθες, από τις μέχρι στιγμής αυτοψίες έχει προκύψει πως 146 κατοικίες χαρακτηρίζονται ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 55 και 91, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό παρουσιάστηκε και σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη ημέρα στην Αττική.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Το υπουργείο Ηθικής απέλυσε 280 αστυνομικούς επειδή δεν άφησαν γενειάδα

Χαλκιδική: Προσωρινά ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ – Κατηγορούνται για κακούργημα

Νίκος Παππάς: Θα συνεχίσω να τους απαντάω όπως τους αξίζει, δεν θα σταματήσω!