ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν την Αττική εν μέσω συνθηκών ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς, προέβη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από εχθές το απόγευμα.
Στο ελληνικό αίτημα έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής:
- Η Γαλλία, με την αποστολή ενός (1) ελικοπτέρου τύπου Super Puma με κάδο, το οποίο αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ.
- Η Ιταλία, με την αποστολή δύο (2) πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair, τα οποία αναμένεται να φτάσουν αύριο το πρωί.
- Η Τσεχία, με την αποστολή 75 πυροσβεστών και 25 οχημάτων, εκ των οποίων τα 9 είναι υδροφόρα, με αναμενόμενη άφιξη αύριο.
Επίσης, αναμένεται η οριστικοποίηση της συνδρομής από Ισπανία και Τουρκία.
Ρουμανία και Μολδαβία έχουν επίσης στείλει δυνάμεις κατάσβεσης από τις αρχές του καλοκαιριού.
Ακόμη, η Κύπρος ετοιμάζει πολυμελή αποστολή η οποία θα αναχωρήσει άμεσα για την Αθήνα προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών.
Διαβάστε επίσης:
Πεντέλη: Στον περίβολο του Αστεροσκοπείου έφτασαν οι φλόγες
Φωτιά στην Αττική – Καιρός: Μετά τις 19.00 εξασθενούν οι άνεμοι, λέει ο Κολυδάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης: Μπλόκο στα προϊόντα κάνναβης με ψυχοτρόπες ουσίες με νέα ΚΥΑ – Επιβεβαίωση Μononews
- Τα ισχυρά bids, η επιδρομή των γερμανικών «πάντσερς» στην METLEN, η μεγάλη σύγκρουση Κόπι – Καμπουρίδη, ο εξαφανισμένος Γιαννάκης Λαβράνος, η Λούλου Ζέιν αφεντικό της Naftomar, τι συμβαίνει στο ΜΜ με τον Χατζηδάκη και η top κίνηση Πιέρ
- Νίκος Χαρδαλιάς: Επενδύσεις άνω των 180 εκατ. ευρώ για το «The Greater Athens Region»
- Παπουτσάνης: Εστίαση στα επώνυμα προϊόντα – Στο ραντάρ και νέες εξαγορές
