• Κοινωνία

    Φονική κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα: Έκκληση Τζινπίνγκ να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια διάσωσης

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ


    Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια διάσωσης μετά τη χθεσινή κατάρρευση γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Σαανσί, στη βορειοδυτική Κίνα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Η γέφυρα, που βρίσκεται πάνω από ποτάμι, κατέρρευσε γύρω στις 20.40 (τοπική ώρα χθες, 15.40 ώρα Ελλάδας χθες) στο Σανγκλούο, εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, με αποτέλεσμα κάποια οχήματα να πέσουν στο ποτάμι.

    Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι έως σήμερα το πρωί στις 10.00 (τοπική ώρα) πέντε αυτοκίνητα είχαν πέσει στο ποτάμι και 30 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα.

    Ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα βιώνει μια κρίσιμη περίοδο σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των πλημμυρών και οι τοπικές κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για να ενισχύσουν τα συστήματα παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης.

    Φονική κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα
    Φονική κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα (Πηγή: Liu Xiao/Xinhua)

    Η εθνική αρχή πυρκαγιών και διάσωσης της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι στο σημείο έχει αποσταλεί ομάδα διάσωσης με 859 μέλη, 90 οχήματα, 20 σκάφη και 41 drones.

    Διαβάστε επίσης: 

    Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112

    Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ