Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας – Βίντεο από την ώρα της κατολίσθησης

Κλειστό και από τις δύο εξόδους του θα παραμείνει το Φαράγγι της Σαμαριάς, έως ότου αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές, ενώ απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και οι τελευταίοι επισκέπτες που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτό.

 Η ανακοίνωση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ), αναφέρει:

«Σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12.55 εξήλθαν από το Φαράγγι της Σαμαριάς και οι τελευταίοι 10 επισκέπτες που φιλοξενήθηκαν, χθες, στο χωριό της Σαμαριάς για προληπτικούς λόγους.

Οι επισκέπτες μεταφέρονται στις περιοχές διαμονής τους. Παράλληλα, ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθηγητή, κ. Ευθύμιο Λέκκα, πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή.

Αύριο, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία και από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ). Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών θα ξεκινήσει η συντήρηση του μονοπατιού. Νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία του Φαραγγιού της Σαμαριάς θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες».

Τα βίντεο από την κατολίσθηση

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν δύο βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η καταιγίδα στο φαράγγι της Σαμαριάς τα οποία ελήφθησαν από τουρίστες -επισκέπτες του φαραγγιού και δίνουν εικόνα από την στιγμή της κατολίσθησης και  το χάος που προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στο πρώτο, φαίνεται ένα ορμητικό ποτάμι λάσπης και φερτών υλικών να κατεβαίνει με τεράστια δύναμη, πλημμυρίζοντας την περιοχή όπου βρισκόταν εκείνη τη στιγμή το γκρουπ των τουριστών. Οι τουρίστες προσπαθούν να αποφύγουν την ξαφνική καταιγίδα και τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα.

Στο δεύτερο, οι τουρίστες καταγράφονται εγκλωβισμένοι σε ένα σημείο προς το τέλος του φαραγγιού, ακριβώς πριν την έξοδο προς την Αγία Ρουμέλη. Το μονοπάτι έχει κοπεί στα δύο λόγω του χείμαρρου, με τα φερτά υλικά να καθιστούν αδύνατη την ασφαλή διέλευση.

Διαβάστε επίσης:

Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 11.560.000€ σε σπουδαστές/τριες των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Έρευνα COSMOTE – ΕLTRUN 2024: Συνεχής αύξηση στην ψηφιακή ωριμότητα των ΜμΕ επιχειρήσεων στην Ελλάδα

ΟΠΕΚΑ: Αύριο το επίδομα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες – Τα ποσά