• Κοινωνία

    Έβρος: Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στο Σουφλί – Ποια τα σενάρια


    Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε χθες Σάββατο στο Σουφλί του Έβρου από άγνωστα άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

    Ο 56χρονος υπεβλήθη χθες σε χειρουργική επέμβαση. Η σφαίρα τον βρήκε στο κάτω μέρος της κοιλιάς προκαλώντας του διαμπερές τραύμα.

    Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το περιστατικό, έλαβε χώρα το Σάββατο γύρω στις 18:20 σε περιπολία που πραγματοποιούσαν συνοριοφύλακες στην περιοχή κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

    Μια σφαίρα βρήκε τον συνοριοφύλακα, στο κάτω μέρος της κοιλιάς προκαλώντας του διαμπερές τραύμα. Υπεβλήθη σε ερευνητική λαπαροτομία και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα και μίλησα στο Open δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό στον Έβρο

    «Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

    Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

    Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

    Τα σενάρια

    Από πλευράς της, έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ, καθώς ζητούμενο αποτελεί η ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε τον 57χρονο συνοριοφύλακα κι ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση αποτροπής της εισόδου παράτυπων μεταναστών, στον Έβρο. Ως εκ τούτου, ως πιθανότερο εικάζεται ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους παράτυπους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, ενώ δεν αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

    Διαβάστε επίσης

    Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια – Έρχεται ανάσα δροσιάς λίγων ημερών

    Σέρρες: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τριανταφυλλιά

    Έβρος: Τραυματίστηκε Έλληνας συνοριοφύλακας από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά



    ΣΧΟΛΙΑ