ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το νέο νομοσχέδιο αναφορικά με τα ζώα συντροφιάς και το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Ελλάδα σχολίασε η Εριέττα Κούρκουλου, η οποία τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα ζώα και μάλιστα, έχει δημιουργήσει το δικό της καταφύγιο «Save a Greek Stray».
Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου, υπέδειξε τα λάθη του νομοσχεδίου και έδωσε τις δικές τις προτάσεις που μπορούν να αποφέρουν αποτελεσματικότερες λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων.
Η Εριέττα Κούρκουλου ασχολείται ενεργά με το θέμα από την ηλικία των 15 ετών, ενώ στα 18 της ίδρυσε το καταφύγιο «Save a Greek Stray», σώζοντας χιλιάδες αδέσποτα ζώα, τα οποία φρόντισε να βρουν μια οικογένεια.
Όπως παραδέχτηκε, αν γύριζε τον χρόνο πίσω, δεν θα το είχε δημιουργήσει, αλλά θα εστίαζε στις στειρώσεις, κάτι που τονίζει ότι είναι αναγκαίο να γίνει στα ζώα και καλεί τον κόσμο να αναλάβει ο καθένας από εμάς τις ευθύνες του.
Ακολουθεί η ανάρτηση της Εριέττας:
«Δυο λόγια για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς: Αρχικά να πω ότι ο νόμος, ακόμα και τώρα, είναι πολύ καλός σε σύγκριση με αυτούς άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ξεκινώντας από το γεγονός ότι απαγορεύονται οι ευθανασίες σε υγιή ζώα.
Το κενό δεν βρισκόταν ποτέ στο νομικό σύστημα, αλλά στην εφαρμογή του. Αυτό το κενό θα συνεχίσει να υπάρχει με τον νέο νόμο, παρόλο που έχει πολύ καλές βάσεις και σημαντικές βελτίωσης όσων αφορά την στείρωση και την καταγραφή αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων πανελλαδικά.
Δυστυχώς όμως πάει να γίνει ένα τεράστιο λάθος, το οποίο θα έχει τρομακτικές συνέπειες για τα αδέσποτα ζώα. Τα 43 εκατομμύρια που διατίθενται στους δήμους για την ανέγερση καταφυγίων, θα έχουν ως αποτέλεσμα να τρέξουν όλοι να διεκδικήσουν τα κονδύλια αυτά, χωρίς να έχουν τις γνώσεις και τους πόρους να συντηρήσουν ένα καταφύγιο.
Κάνω αυτή την δουλειά από 15 χρονών και εάν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω δεν θα έχτιζα ούτε εγώ καταφύγιο. Η λύση δεν βρίσκεται εκεί. Η λύση βρίσκεται στην στείρωση των ζώων και την εκπαίδευση των ανθρώπων.
Η λύση είναι απλή και ξεκάθαρη:
1) Καταγραφή αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων σε κάθε δήμο.
2) Budget και χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχουν στειρωθεί τα ζώα αυτά.
3) Εκπαίδευση στους κατοίκους, τα παιδιά και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Τα 43 εκατομμύρια, μπορούν να διατεθούν σε 430.000 στειρώσεις, αντί να πεταχτούν κυριολεκτικά σε εγκαταστάσεις που θα καταλήξουν κολαστήρια για τα ζώα που θα «φιλοξενούνται» στους χώρους αυτούς.
Τέλος, πρέπει να σταματήσει η τριτοκοσμική αντιμετώπιση που έχουμε απέναντι στις στειρώσεις, γιατί εκεί και μόνο βρίσκεται η λύση του προβλήματος. Είναι χρέος όλων μας να στειρώνουμε τα ζώα μας.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ΟΛΟΙ τις προσωπικές μας ευθύνες και να κάνουμε το κομμάτι μας στην προσπάθεια για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα ζώα.
Δείτε την ανάρτηση στο Instagram:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διαβάστε επίσης:
Εριέττα Κούρκουλου: Η σχέση της με τον σύζυγό της και η επιθυμία της να γίνει μητέρα
Το χλιδάτο πάρτι της Εριέττας Κούρκουλου με καλεσμένο τον Τομ Χανκς (video-pics)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike