Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

ΕΟΦ: Προσοχή! Με μέτρο να χρησιμοποιούνται τα απολυμαντικά χεριών

Ισχυρή σύσταση για χρήση απολυμαντικών χεριών μόνο λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε καθαρό νερό και σαπούνι εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με στόχο να κατευθύνει τους καταναλωτές στην ορθή χρήση των εν λόγω προϊόντων.

Όπως αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αξιολόγησης Προϊόντων του Οργανισμού, τα βιοκτόνα (απολυμαντικά) των χεριών δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν το καλό πλύσιμο με σαπούνι και νερό.

«Τα βιοκτόνα προϊόντα και συγκεκριμένα τα προϊόντα που προορίζονται για απολύμανση χεριών σε καμία περίπτωση δεν δύναται να αντικαταστήσουν το πλύσιμο χεριών και να προτιμώνται αντ’ αυτού», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Και τονίζει: «Ισχυρή σύσταση για χρήση απολυμαντικών χεριών μόνο λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε καθαρό νερό και σαπούνι. Η χρήση απολυμαντικών από μικρά παιδιά θα πρέπει να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη ενηλίκων και μετά από εκπαίδευση».

Διαβάστε επίσης:

Έως 500 ευρώ ένα φοιτητικό διαμέρισμα 50 ετών στην Αθήνα – Υπερδιπλάσια η αύξηση στη δεκαετία – mononewsTV

Απάτες με Bitcoin ATM: Πώς κατάφεραν να «βουτήξουν» $65 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2024

J.P. Morgan για ΟΠΑΠ: Υγιές το β’ τρίμηνο – Το βλέμμα στα μερίσματα