Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

ΕΟΕ: H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα ηγηθούν της ελληνικής αποστολής ως σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

H πρωταθλήτρια βάδην επικράτησε στην ψηφοφορία η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αφήνοντας πίσω της τις Μαρία Σάκκαρη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η Κατερίνα Στεφανίδη, που ήταν πρώτη επιλογή, είχε αρνηθεί καθώς δεν ήθελε να συμμετέχει στην τελετή έναρξης προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ενόψει των αγώνων της.

Η επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως σημαιοφόρου ήταν ομόφωνη, έπειτα από την ευγενική άρνηση του Μίλτου Τεντόγλου, αρχικού φαβορί για τον ρόλο.

Από το 1908 στο Λονδίνο, όταν και παρέλασαν για πρώτη φορά οι σημαίες των χωρών που μετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μαζί και η Ελλάδα, αυτή είναι η πρώτη φορά που επελέγη σημαιοφόρος από το άθλημα του μπάσκετ.

Από την πλευρά της η αθλήτρια του στίβου θα είναι η τρίτη Ελληνίδα που δέχεται αυτή την τιμή, μετά την Σοφία Μπεκατώρου και την Άννα Κορακάκη.

Το 1908, σημαιοφόρος χρίστηκε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του 1904 στη δισκοβολία Νίκος Γεωργαντάς, ενώ το 1912 ανέλαβε ο θρυλικός Κώστας Τσικλητήρας, επίσης αθλητής του στίβου, ο οποίος το 1908 είχε κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια και στη Στοκχόλμη πήρε ένα χρυσό κι ένα χάλκινο, φτάνοντας τα τέσσερα συνολικά στην καριέρα του.

Από το 1928 στο Άμστερνταμ, η Ελλάδα ως «μητέρα» των Αγώνων, ορίστηκε να μπαίνει τιμητικά πρώτη στο στάδιο. Τότε σημαιοφόρος ανέλαβε ο επίσης αθλητής του στίβου Αντώνης Καρυοφύλλης.

Πέρα από τον Γεωργαντά και τον Τσικλητήρα, οι σημαιοφόροι που έχουν κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο Γιώργος Ρουμπάνης, ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος, ο Ηλίας Χατζηπαυλής, ο Στέλιος Μυγιάκης, ο Μπάμπης Χολίδης, ο Πύρρος Δήμας, ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο Ηλίας Ηλιάδης, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε αυτή την τιμή και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας: Η Πυροσβεστική κατάφερε μέσα σε δύο ώρες να αντιμετωπίσει τη φωτιά στην Πάτρα

Πάτρα: Προσαγωγή γυναίκας που φέρεται να απειλούσε πως θα κάψει το Κωνσταντοπούλειο

ΗΠΑ: Με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης