• Κοινωνία

    EMY: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού για την εξέλιξη της κακοκαιρίας

    • NewsRoom
    κακοκαιρία - καιρός - ΕΜΥ


    Aπό την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε επικαιροποιημένο δελτίο καιρού για την Τρίτη 20.08.2024, με ειδική αναφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας στο Β. Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Η πρόγνωση αναφέρεται σε “μεγάλη συχνόιτητα κεραυνών» και « σε τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

    «Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19/08/2024 1000 UTC επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

    Την Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

    Πιο αναλυτικά:

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο

    β. Από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο».

     



    ΣΧΟΛΙΑ