• Κοινωνία

    Έλον Μασκ επί παντός επιστητού: Αναδημοσίευσε ανάρτησή του για το δημογραφικό της Ελλάδας

    • NewsRoom
    Elon Musk, επικεφαλής Tesla

    Elon Musk, επικεφαλής Tesla και Twitter


    «Ουάου, σχεδόν διπλάσιος αριθμός ανθρώπων πέθαναν από τα μωρά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα» έγραψε ο δισεκατομμυριούχος Μασκ αναφερόμενος στο δημογραφικό της Ελλάδας, αναδημοσιεύοντας παλαιότερη ανάρτησή του.

    Ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για το δημογραφικό πρόβλημα γενικότερα και όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για αυτό, αφού είναι πατέρας 12 παιδιών.

    «Νέα στοιχεία προβλέπουν ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί απότομα έως και 25% έως το 2070, πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 4%. Το 2022, η χώρα κατέγραψε λιγότερες από 77.000 γεννήσεις, τις χαμηλότερες εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τις 140.000.

    Οι οικονομικές προκλήσεις, οι χαμηλοί μισθοί και η υψηλή ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την κρίση.

    Το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα είναι πλέον μόλις 1,32 γεννήσεις ανά γυναίκα, οδηγώντας σε γήρανση του πληθυσμού.

    Η κυβέρνηση έχει εισαγάγει φορολογικά κίνητρα και μέτρα στήριξης της οικογένειας για την καταπολέμηση της τάσης, με τους αξιωματούχους να την αποκαλούν τη «μεγαλύτερη απειλή» του έθνους».

    Διαβάστε επίσης:

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα κίνητρα για εξαγορές και συγχωνεύσεις – Από το 2025 η επέκταση Golden Visa για επενδύσεις σε Startups

    ΙΟΒΕ: Ήπια υποχώρηση προσδοκιών στη βιομηχανία

    Κρεμλίνο: Σαφείς αιχμές για την στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, με αφορμη την απόπειρα δολοφονίας κατά Τράμπ 



    ΣΧΟΛΙΑ