• Κοινωνία

    ΕΛ.ΑΣ: Συγκοινωνούντα δοχεία το κύκλωμα εκβιαστών και η οπαδική βία

    • NewsRoom
    Κωνσταντία Δημογλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

    Κωνσταντία Δημογλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας


    Δεσμούς μεταξύ του κυκλώματος εκβιαστών και της οπαδικής βίας διακρίνει η αστυνομία. «Είναι ίσως η πρώτη φορά που βλέπουμε όντως ότι οι κατηγορούμενοι σε ένα τέτοιο κύκλωμα συνδέονται και με οπαδικά επεισόδια», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

    «Μέσα σε όλη τη δράση τους υπήρχαν και εκρήξεις, υπήρχαν και εμπρηστικοί μηχανισμοί που μπορεί να μην τραυματίστηκε κάποιος πολίτης, όμως υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή», τόνισε επιπλέον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.

    «Ουσιαστικά ήταν ένας τρόπος για να εκβιάσουν ακόμα περισσότερο τους ιδιοκτήτες για να τους καταβάλουν τα χρηματικά ποσά», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «αυτό που έχει διαπιστωθεί από τις αστυνομικές αρχές είναι ότι προσπαθούσαν κατά κάποιο τρόπο να προκαλέσουν ζημιά σε άλλες εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν και αυτοί σε διάφορα οπαδικά επεισόδια μέσα από την ίδια ομάδα.

    Ήδη εξιχνιάστηκε μια περίπτωση με εκρηκτικό μηχανισμό στην οικία δύο φιλάθλων συγκεκριμένης ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Κληθείσα να απαντήσει,  αν συνδέονται και με την αποκαλούμενη Greek Mafia, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν συνδέονται και με άλλες υποθέσεις, βλέπουμε ότι υπάρχουν παράλληλες εγκληματικές δραστηριότητες, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι κλοπές και οι εμπρησμοί.

    Δεν ξέρω αν αφορά αυτό που χαρακτηρίζουμε Greek Mafia. Σίγουρα πάντως εμπλέκονται με οπαδικά επεισόδια και έχει διαπιστωθεί».

    «Ουσιαστικά έτρεχαν παράλληλα οι δύο υποθέσεις. Το περιστατικό έξω από το γήπεδο της λεωφόρου ήταν κάτι έκτακτο. Ταυτόχρονα υπήρχε και η επιχείρηση του τμήματος εκβιαστών. Ήταν τυχαίο ότι συνέπεσε με αυτό το περιστατικό».

    «Μιλάμε για το πιο σκληρό κύκλωμα εκβιαστών της νύχτας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

    Διαβάστε επίσης:

    Συντάξεις Αυγούστου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

    Τέλος χρόνου για να σωθούν οι ρυθμίσεις χρεών και να αναβιώσουν οι 100 και 120 δόσεις

    Ελένη Βρεττού: Η τραπεζίτισσα που κατάφερε το ακατόρθωτο στην Attica Bank – Άρθρο παρέμβαση



    ΣΧΟΛΙΑ