• Κοινωνία

    ΕΛΑΣ: Συνελήφθη Ισραηλινός που αναζητούταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας με βόμβα

    • NewsRoom
    αστυνομία


    Στη σύλληψη ενός 36χρονου Ισραηλινού, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα με κλεμμένα έγγραφα, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

    Ο 36χρονος δραπέτης είχε καταδικαστεί για ληστεία, ενώ εις βάρος του υπήρχε έρευνα για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση εις βάρος άλλου ατόμου. Για τον 36ρονο είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα οι Ισραηλινές Αρχές.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: 

    Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας μεσημβρινές ώρες της 6-8-2024 στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από αρχές Ισραήλ καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή -25- μηνών για κλοπή ενώ διερευνάται η συμμετοχή του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση σε βάρος έτερου ατόμου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το διωκτικό έγγραφο ο 36χρονος το έτος 2022 διέπραξε κλοπή σε οικία στο Ισραήλ με αποτέλεσμα καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης -25- μηνών.

    Προκειμένου να μην εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση, ο 36χρονος αφαίρεσε διαβατήριο Ισραηλινών Αρχών έτερου ατόμου το οποίο πλαστογράφησε τοποθετώντας φωτογραφία του και με τη χρήση του οποίου εισήλθε στη χώρα μας τον προηγούμενο μήνα.

    Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων μόλις ενημερώθηκαν από της Αρχές του Ισραήλ για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, άμεσα συγκρότησαν ειδική ομάδα αστυνομικών και μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, τον εντόπισαν την ίδια μέρα να κινείται πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

    Εκεί τον κάλεσαν σε έλεγχο όπου ο 36χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς το πλαστό διαβατήριο προκειμένου να διαφύγει, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της υπηρεσίας όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πλαστογραφία.

    Γίνεται μνεία ότι ο 36χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές του Ισραήλ για εκβιασμούς και ληστείες ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση σε βάρος έτερου ατόμου.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, όπου εκδόθηκε παραγγελία φυλάκισης του σε Κατάστημα Κράτησης.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι πρέπει να αποποιηθούν την έδρα για να γίνει βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης

    Ιράν: «Έγκλημα πολέμου» το πλήγμα του Ισραήλ κατά σχολείου στη Γάζα

    Κουρσκ: Πάνω από 76.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή μετά την ουκρανική εισβολή



    ΣΧΟΛΙΑ