Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

ΕΛΑΣ: Πρόστιμα για καφέ εν ώρα οδήγησης

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σημείωσε ότι καμία αλλαγή στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στις οδηγίες της αστυνομίας προς τους οδηγούς δεν έχει γίνει αναφορικά με τα πρόστιμα σε όσους οδηγούν και πίνουν καφέ.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου εξήγησε στο MEGA ότι δεν υπάρχει οδηγία που να αναφέρεται συγκεκριμένα στον καφέ.

Ωστόσο τόνισε ότι «ο ΚΟΚ είναι ξεκάθαρος. Ο οδηγός δεν θα πρέπει να έχει τα χέρια του απασχολημένα όταν οδηγεί».

Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός απαγορεύεται να κρατάει και να απασχολεί τα χέρα του με οτιδήποτε, όπως φαγητό, ποτό ή κινητό.

Όπως είπε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο οδηγός δεν θα πρέπει να έχει τα χέρια του απασχολημένα σε διάρκεια και όχι στιγμιαία. Ωστόσο η Κωνσταντίνα Δημογλίδου διευκρίνισε ότι «δεν έχει δεχθεί κανένας πολίτης πρόστιμο επειδή τον είδαν να πίνει καφέ στο φανάρι».

«Δεν επιτρέπεται όταν κάποιος οδηγεί, να απασχολεί τα χέρια του σε άλλα πράγματα», τόνισε στο MEGA και ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης: Χαιρετίζουμε την αποφυλάκιση Μπελέρη – Δεν ξεχνάμε τι έγινε τους προηγούμενους 16 μήνες

IRIS: Τελευταία ημέρα για τη δωρεάν εγγραφή επαγγελματιών

tbi bank: Καταγράφει καθαρά κέρδη ρεκόρ ύψους 23,2 εκατ. ευρώ, για το α’ εξάμηνο του 2024