• Κοινωνία

    ΕΛ.ΑΣ.: Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για την εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα διαφθοράς που αποκάλυψε η ΕΥΠ

    • NewsRoom

    Μιχάλης Καραμαλάκης, αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας


    Τη διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα περί συμμετοχής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς, διέταξε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

    «Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής – συμμετοχής αστυνομικών σε κύκλωμα διαφθοράς.

    Παράλληλα, έχει υποβληθεί έγγραφο αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να περιέλθουν στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντίγραφα της συναφούς ποινικής δικογραφίας.»

    Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 30 άτομα από τα οποία δεκαέξι είναι απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Η έρευνα είχε ξεκινήσει το 2014 και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ κατά τη διάρκειά της οι κοριοί της ΕΥΠ φέρονται να κατέγραψαν συνομιλίες του Πάνου Καμένου και τη συζύγου του με μέλη του κυκλώματος. Στη συνέχεια, όλο το υλικό που είχε συγκεντρωθει με συνομιλίες και καταγραφή συναντήσεων διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διετία 2014-2016 καταγράφηκαν από την ΕΥΠ 350 οίκοι ανοχής, 250 «στούντιο» με ανάλογες υπηρεσίες και 300 παράνομα καζίνο, μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων πλήρωναν από 300 μέχρι και 7.000 ευρώ τον μήνα προκειμένου να έχουν την αστυνομική κάλυψη.

    Από τη δικαστική έρευνα, υπολογίζεται ότι τα κέρδη της οργάνωσης αυτής έφτανε το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως.



    ΣΧΟΛΙΑ